рефераты конспекты курсовые дипломные лекции шпоры

Реферат Курсовая Конспект

Світові ринки зброї та військового спорядження

Работа сделанна в 2004 году

Світові ринки зброї та військового спорядження - Реферат, раздел Экономика, - 2004 год - Укоопсплка Льввська Комерцйна Академя Кафедра Маркетингу Реферат На Тему Свто...

УКООПСПЛКА ЛЬВВСЬКА КОМЕРЦЙНА АКАДЕМЯ кафедра маркетингу РЕФЕРАТ на тему Свтовий ринок збро та вйськового спорядження Виконала студентка 381 групи факультету МЕВ Данкова Н.О. Переврив Яхвак Д.М. ЛЬВВ - 2004 ЗМСТ 1. Характерн риси свтового ринку збро 2. Аналз попиту пропозиц на свтовому ринку збро 3. Основн фактори, що впливають на свтовий ринок збро Список використано лтератури ХАРАКТЕРН РИСИ СВТОВОГО РИНКУ ЗБРО Торгвля зброю е широко визнаним чинником мжнародних вдносин.

Будучи одним з аспектв зовншньо дяльност держави, ця сфера завжди привертала пдвищену увагу свтового спвтовариства, потенцйних конкурентв покупцв, експертв-полтологв, пдпримцв приватних осб. Частка експорту озбронь послуг вйськового призначення у свтовому експорт, за рзними оцнками, становить вд 1,5 до 2 . Тльки за останн 10 рокв, згдно з даними Стокгольмського мжнародного нституту дослджень проблем миру SIPRI, через свтовий ринок озброння та вйськово технки ОВТ пройшло продукц на загальну суму 296 млрд. дол. Цим видом дяльност займаються близько 50 кран-експортерв 120 мпортерв. При цьому слд зазначити, що левова частка свтово торгвл зброю концентруться в руках вузького кола експортерв покупцв.

Так, на 10 основних кран-експортерв припада близько 90 усх продажв, а на 30 основних кран-мпортерв близько 85 закупвель озброння вйськово технки у свт. Особливстю сучасного свтового ринку озброння те, що, на вдмну вд попереднього десятирччя, вн характеризуться не стратегчною, а бльшою мрою комерцйною конкуренцю. Полтичн фактори, як домнували на ринку озброння а 70 80- роки, поступаються мсцем ринковим, змнюються традицйн уявлення про торгвлю зброю як про мждержавний мпорт експорт в основному великих систем ОВТ. Ця форма торгвл вже не домну, вона дедал частше витсняться новими.

На вдмну вд багатьох критичних груп товарв, виробництво яких може й не розгортатися в самй кран, нацональне вйськове виробництво органзовуться завжди.

Зброя ж й залишатиметься в доступнй для огляду перспектив матеральною запорукою нацонально безпеки держав за наявност потенцйно конфлктного мжнародного оточення. Контроль за рухом товарв технологй вйськового призначення, а також рестраця експортно-мпортних операцй досить складними. Це, у першу чергу, повязано з переданням озбронь, яке сторони з полтичних нтересв та мркувань далеко не завжди бажають афшувати. Особливо це стосуться вдносин з так званими проблемними кранами або учасниками збройних конфлктв, до яких свтовим спвтовариством вжито обмежувальних санкцй чи ембарго.

Полтичн намри доповнюються й чисто меркантильними мркуваннями торгвля зброю справа досить прибуткова, а постачання всупереч заборонам да ще бльший зиск. Внаслдок цього снують легальний блий ринок озбронь, чорний нелегальний та ринок сро торгвл, коли офцйних мжнародних заборон не сну, але крана-експортер з певних мркувань не бажа здйснювати торговельн операц за схемою поставщик - кнцевий користувач або декларувати х на державному рвн. Розробка нових зразкв озброння, шо задовольняють запити покупцв з одного боку, обмежуться нтересами власно безпеки, а з ншого - високий рвень складнощв, значна частка ункальних зразкв викликають необхднсть встановлення тсних контактв заздалегдь, до початку виробництва товару, тобто вже на стад проектування та розробки технко-економчних параметрв.

Постачання складних видв технки вимага встановлення мж продавцем та покупцем тривалих вдносин, як не припиняються й псля поставки виробв у звязку з монтажем, налагодженням та введенням в експлуатацй, а також технчним обслуговуванням у процес експлуатац навчання персоналу тощо. Важливою особливстю безпосереднх звязкв при поставках складних видв технки е те, що вони, не обмежуючись вдносинами мж експортером-виробником та мпортером-покупцем, тягнуть за собою запровадження цло системи звязкв мж фрмами, що беруть участь у комплектац таких поставок, тобто мж субпоставщиками.

При цьому генеральний пдрядчик органзову комплектац несе вдповдальнсть перед покупцем за свочаснсть та яксть.

Таким чином, мж усма фрмами, що беруть участь у цьому процес, повинн встановлюватися тсн, постйн й тривал кооперацйн звязки, причому ще на стад науково-дослдних та проектних робт. Наявнсть прямих звязкв мж рзними фрмами дозволя одночасно налагодити тснш контакти з ринком, краще вивчати попит покупцв, скорше пристосовувати власн виробнич програми до вимог конкретного споживача за умов гостро конкуренц.

На ринку збро не сну будь-яких квот незважаючи на величезну вдмннсть у цнах виробникв, нким нколи не запроваджувалися антидемпнгов заходи, що усталеною практикою ГАТТСОТ на ринках звичайних товарв. Провдна роль держави у воннй сфер вносить специфку в механзм цноутворення. сну монополя диним споживачем виступа держава. Йде боротьба за весь ринок певного товару, або конкуренця вдсутня зовсм, тому цни тут монополстичн та олгополстичн. Вони зростають при скороченн попиту. Вартсть виробв постйно пдвищуться.

Аналз попиту пропозиц на свтовому ринку збро

На латиноамериканському ринку озбронь частка США склала 25. Серед головних об ктивних причин посилення впливу США можна вважати ро... 2000 - 2 4. 2001 8 февр. 2003 - 46 8.

– Конец работы –

Используемые теги: Світові, ринки, зброї, військового, спорядження0.084

Если Вам нужно дополнительный материал на эту тему, или Вы не нашли то, что искали, рекомендуем воспользоваться поиском по нашей базе работ: Світові ринки зброї та військового спорядження

Что будем делать с полученным материалом:

Если этот материал оказался полезным для Вас, Вы можете сохранить его на свою страничку в социальных сетях:

Еще рефераты, курсовые, дипломные работы на эту тему:

Тема 1.3.1. Основи стрільби та загальна будова стрілецької зброї, боєприпасів і ручних гранат
Завідувач кафедри загальновійськової... Та гуманітарної підготовки... В І КАРАЙЧЕНЦЕВ...

Короткий конспект лекцій/ Програма навчальної дисципліни Змістовий модуль 1._Поняття, види, особливості здійснення комерційних операцій на світовому ринку Тема1. Основні поняття ЗЕД
ЛЬВІВСЬКИЙ ІНСТИТУТ МЕНЕДЖМЕНТУ... Кафедра менеджменту т міжнародного бізнесу...

Оцінка інвестиційного ринку
Оцінка інвестиційного ринку... Інвестиційний ринок та його дослідження Оцінка і прогнозування макроекономічних показників розвитку інвестиційного ринку...

ВИНИКНЕННЯ ПЕРШИХ ШКІЛ У СВІТОВІЙ ЦИВІЛІЗАЦІЇ
На сайте allrefs.net читайте: ВИНИКНЕННЯ ПЕРШИХ ШКІЛ У СВІТОВІЙ ЦИВІЛІЗАЦІЇ.

Страховик надає своєму клієнту страхову послугу, яка виступає як специфічний товар на страховому ринку
Страховик надає своєму клієнту страхову послугу яка виступає як специфічний товар на страховому ринку... У порівнянні із звичайним товаром страховик не створює ніякого матеріального... Страхова послуга у порівнянні з переліченими послугами це така послуга яка потребує від страховика певних зусиль...

На тему «Реальні позиції України на світовому ринку товарів та сировини»
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... ІМЕНІ ВАДИМА ГЕТЬМАНА...

Основи військового перекладу
Військовий інститут... В В Балабін В М Лісовський О О Чернишов...

ОСНОВИ ВІЙСЬКОВОГО УПРАВЛІННЯ
ББК Ц УКР Я... Поляков С Ю Куртов А І Полікашин В С Полікашин О В Зміївський Г А Потіхенський А І...

З навчальної дисципліни Змістовий модуль 3.4.1.1. Засоби захисту військ від радіаційного, хімічного, біологічного зараження Заняття №3 Засоби індивідуального та колективного захисту
Для проведення групового заняття... З навчальної дисципліни... Військова підготовка...

Основи організації та ведення військового господарства
Наказ МВС України... р... ПОЛОЖЕННЯ...

0.029
Хотите получать на электронную почту самые свежие новости?
Education Insider Sample
Подпишитесь на Нашу рассылку
Наша политика приватности обеспечивает 100% безопасность и анонимность Ваших E-Mail
Реклама
Соответствующий теме материал
  • Похожее
  • По категориям
  • По работам