рефераты конспекты курсовые дипломные лекции шпоры

Реферат Курсовая Конспект

Регистрации актов гражданского состояния

Работа сделанна в 1998 году

Регистрации актов гражданского состояния - раздел Право, - 1998 год - Мнстерство Освти Украни Кровоградський Нститут Регонального Управлння Та Екон...

Мнстерство освти Украни Кровоградський нститут регонального управлння та економки Кафедра правознавства Конрольна робота З предмету Рестраця актв громадянського стану На теми 1.Принцип свочасного належного документального оформления проведено рестрац. 2.Органзаця дловодства в систем органв РАГСа 3.Змни та виправлення в документах актв громадянського стану. Виконав студент гр. ПР-97-2 з Риндич Олександр КРОВОГРАД 1998 ПЛАН 1. Органзаця дловодства в систем органв РАГСа 2. Принцип свочасного належного документального оформления проведено рестрац. 3. Змни та виправлення в документах актв громадянського стану. Використана лтература 1. Органзаця дловодства в систем органв РАГСа Результат дяльност залежить вд багатьох промжних вдрзкв, одним з яких являться дловодство, яке дозволя забезпечити оперативнсть та гнучксть в прийнятт ршень.

Дловодство координу вс етапи роботи - од проектування до практично реалзац ршень.

Процес управлння включа наступн основн типов документум операц збр та обробку документно нформац пдготовку ршень прийняття та документування ршень доведення ршень до виконавцв виконання ршень контроль виконання збр нформац про виконання передачу нформац по вертикальним та горизонтальним звязкам збергання та пошук нформац. Для органзовано та стандартно роботи з документацю, спвробтники органв РАГСу зобовязан користуватися нструкцю по облку, зберганню та витрачанню бланкв свдоцтв про рестрацю актв громадянського стану в Укран. Ця нструкця чтко регламенту вс моменти рестрац та подальшого обгу цих документв.

Згдно до положень, при рестрац актв громадянського стану органами рестрац актв громадянського стану видаються свдоцтва про народження, смерть, одруження, розрвання шлюбу, встановлення батьквства, перемну прзвища, мен, по батьков на бланках, виготовлених друкарським способом за диним для вс держави зразком, затвердженим Верховною Радою Украни.

Повторн свдоцтва про рестрацю актв громадянського стану видаються надсилаються на таких же бланках. Використання бланкв свдоцтв нших зразкв забороняться. Бланки свдоцтв про рестрацю актв громадянського стану документами суворо звтност повинн збергатися в органах рестрац актв громадянського стану. Вдповдальними за збергання бланкв свдоцтв про рестрацю актв громадянського стану згдно з наказом вдповдного управлння юстиц а у вддлах рестрац актв громадянського стану Мнстерства юстиц Республки Крим, управлнь юстиц обласних, Кивсько та Севастопольсько мських держадмнстрацй дал - вддли рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц - заступники начальникв управлнь юстиц - кервники вддлв рестрац актв громадянського стану б у вддлах рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв - кервники вддлв в у виконавчих комтетах сльських та селищних Рад народних депутатв - посадов особи, на яких покладено цей обовязок розпорядженням виконавчого комтету вдповдно Ради народних депутатв за погодженням з вддлом рестрац актв громадянського стану.

На час вдсутност особи, вдповдально за збергання бланкв свдоцтв вдпустка, вдрядження, хвороба тощо, бланки свдоцтв повинн передаватися за актом ншй посадовй особ, яка тимчасово викону обовязки. При змн посадово особи, вдповдально за збергання бланкв свдоцтв про рестрацю актв громадянського стану, прийом-передача бланкв свдоцтв облково документац по них в обовязковому порядку провадиться а у вддлах рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц - у присутност працвника вддлу та представника ншого пдроздлу управлння юстиц вдповдно державно адмнстрац б у вддлах рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв - у присутност представника вдповдно державно адмнстрац, виконавчого комтету вдповдно Ради народних депутатв чи представника вддлу рестрац актв громадянського стану управлння юстиц в у виконавчих комтетах сльських та селищних Рад народних депутатв - у присутност кервника вддлу рестрац актв громадянського стану вдповдно державно адмнстрац або виконавчого комтету Ради народних депутатв.

По закнченн прийому-передач бланкв присутнй представник зобовязаний пронструктувати новопризначену особу про порядок облку, збергання, правильного витрачання звтност по бланках свдоцтв та про вдповдальнсть за х належне збергання.

Вддли рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв одержують бланки свдоцтв у вддлах рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц.

Виконавч комтети сльських, селищних Рад народних депутатв одержують бланки свдоцтв у вддлах рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй, виконавчих комтетв Рад народних депутатв.

Бланки свдоцтв про рестрацю актв громадянського стану видаються по довреност пд розписку або надсилаються спецзвязком чи цнним листом з вдповдним супровдним документом.

Вддлам рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй, виконавчих комтетв Рад народних депутатв бланки свдоцтв видаються надсилаються з розрахунку не бльше 6-мсячно потреби в них, а виконавчим комтетам сльських та селищних Рад народних депутатв - з розрахунку не бльше мсячно потреби в них. Вддли рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц забезпечуються трирчним запасом бланкв свдоцтв. Про наслдки прийому бланкв свдоцтв складаться акт у двох примрниках з зазначенням дати та мсця складання, один з яких збергаться в даному вддл рестрац актв громадянського стану, а другий, заврений печаткою вддлу рестрац актв громадянського стану, не пзнше 5 дб з дня одержання надсилаться в Мнстерство юстиц.

Для прийому бланкв свдоцтву у вддлах рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй, виконавчих комтетв Рад народних депутатв створються комся, яка перевря вдповднсть одержаних бланкв супровдним документам та в обовязковому порядку перегляда кожний бланк окремо.

Про наслдки прийому бланкв свдоцтв складаться акт у двох примрниках з зазначенням дати та мсця складання. Один з них збергаться в даному вддл рестрац актв громадянського стану, а другий, заврений печаткою, надсилаться вддлу рестрац актв громадянського стану управлння юстиц. Виконкоми сльських, селищних Рад народних депутатв про одержання бланкв свдоцтв надсилають пдтвердження вдповдному вддлу рестрац актв громадянського стану районно державно адмнстрац, виконавчого комтету Рад народних депутатв.

При необхдност передача бланкв свдоцтв з одн област у другу провадиться тльки з письмового дозволу Мнстерства юстиц. Псля здйснення передач складаться акт в трьох примрниках, в якому вказуються дата, мсце складання, кльксть переданих бланкв, х сер номери. Перший примрник акта надсилаться Мнстерству юстиц, другий та третй - вддлам рестрац актв громадянського стану, як здйснювали передачу. Одержан бланки свдоцтв у той же день на пдстав супровдних документв повинн бути оприбуткован посадовою особою, вдповдальною за х збергання.

Для облку надходження витрачання бланкв свдоцтв ведуться а у вддлах рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц, районних державних адмнстрацй, виконавчих комтетв Рад народних депутатв б у виконкомах сльських та селищних Рад народних депутатв - книги облку оприбуткування витрачання бланкв свдоцтв. Вс книги облку бланкв свдоцтв повинн мати заголовн та титульн листи, бути прошнурован, х аркуш пронумерован.

Про загальну кльксть аркушв у книз на внутршнй сторон обкладинки робиться вдмтка, яка засвдчуться пдписом кервника вддлу печаткою. Книги повинн заповнюватись чорнилом або кульковою ручкою, чтким, розбрливим почерком. Пдчистки в них не допускаються. Неправильно зроблений запис закреслються, а необхдне записуться поруч чтким почерком. Кожне виправлення ма бути вдповдним чином застережено заврено печаткою. Книги облку бланкв свдоцтв пдлягають постйному зберганню.

Книгами облку оприбуткування витрачання бланкв свдоцтв, а також книгами особових рахункв по облку, видач витрачанню бланкв свдоцтв, постачаються вддли рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц - управлннями юстиц вдповдних державних адмнстрацй вддли рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв - вддлами рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц виконавч комтети сльських та селищних Рад народних депутатв - вддлами рестрац актв громадянського стану вдповдних державних адмнстрацй або виконавчих комтетв Рад народних депутатв. 16. Вддли рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц звтують про витрачання одержаних бланкв свдоцтв перед Мнстерством юстиц один раз на рк не пзнше 1 лютого наступного за звтним року. Вддли рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв звтують про витрачання одержаних бланкв свдоцтв перед вддлами рестрац актв громадянського стану управлнь юстиц щоквартально не пзнше 15 числа наступного за звтним кварталом мсяця. Виконавч комтети сльських, селищних Рад народних депутатв звтують про витрачання одержаних бланкв свдоцтв перед вддлами рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв щомсячно не пзнше 5 числа наступного мсяця.

Зпсован при заповненн та нш свдоцтва, як пдлягають знищенню в тому числ надслан для знищення з виконавчих комтетв сльських та селищних Рад народних депутатв, у вддлах рестрац актв громадянського стану районних державних адмнстрацй та виконавчих комтетв Рад народних депутатв знищуються один раз у пврччя, про що складаться акт у двох примрниках, один з яких надсилаться у вищестоящий вддл рестрац актв громадянського стану.

Знищенню по закнченн року пдлягають також повторн свдоцтва, надслан ншими органами рестрац актв громадянського стану не одержан громадянами протягом року. Зпсован при заповненн та нш свдоцтва, як пдлягають знищенню, виконавчими комтетами сльських та селищних Рад народних депутатв щоквартально з звтом про витрачання бланкв свдоцтв надсилаються до вддлу рестрац актв громадянського стану вдповдно районно державно адмнстрац або виконавчого комтету Ради народних депутатв.

За халатне ставлення до збергання бланкв свдоцтв, порушення правил х збергання, а також значну кльксть зпсованих бланкв свдоцтв вдповдальна за це особа несе вдповдальнсть, передбачену ст.147 Кодексу законв про працю Украни 322-08 . У необхдних випадках щодо осб, винних у втрат бланкв свдоцтв, матерали повинн бути передан у слдч органи. 2.

Принцип свочасного належного документального оформления проведено рестрац

Принцип свочасного належного документального оформления проведено рестрац.

Належне, а головне свочасне оформлення та рестраця актв громадянського стану одню з найголовнших необхдностей для громадянина.

Неналежне, чи несвочасне оформлення цих актв, або не оформлення х зовсм тягне за собою наслдки, як потм змнити вже досить тяжко. Якщо стане так, що ц факти будуть зясован пд час суду, стосовно яко небудь громадянсько справи, то наслдки вже будуть просто незворотнми.

Отже, принцип свочасного належного оформлення актв громадянського стану можна чтко вдслдити мж рядками нструкц мнстерства юстиц про порядок рестрац актв громадянського стану. Строки завжди встановлюються стандартн, за виключенням деяких випадкв. Вдомо, що законний строк в усх видах рестрац. Ось що говорить закон стосовно строкв рестрац шлюбу Шлюб укладаться в органах рестрац актв громадянського стану.

Укладення шлюбу вдбуваться по закнченн мсячного строку псля подання особами, як бажають одружитися, заяви. В окремих випадках цей строк може бути скорочений кервником вддлу рестрац актв громадянського стану. При обчисленн мсячного строку вдповдно до чинного законодавства органи РАГСу керуються такими правилами перебг мсячного строку починаться наступного дня псля подання заяви до органу рестрац актв громадянського стану закнчуться вдповдного числа наступного мсяця.

Якщо це число припада на неробочий день вддлу рестрац актв громадянського стану, днем закнчення строку вважаться найближчий за ним робочий день. Якщо до органу рестрац актв громадянського стану надйде заява про наявнсть законних перешкод до укладення шлюбу, рестраця його вдкладаться. В цьому раз заявников пропонуться у визначений строк подати вдповдн докази. Орган рестрац актв громадянського стану може на прохання зантересованих осб або з сво нцативи провести необхдну переврку.

Про вдстрочку рестрац шлюбу повдомляються особи, як подали заяву про вступ у шлюб. За наявност законних перешкод до укладення шлюбу орган рестрац актв громадянського стану вдмовля в його рестрац вида письмове роз яснення. Якщо вдомост про так перешкоди не дстануть пдтвердження, рестраця шлюбу провадиться на загальних пдставах. Переврка обставин повинна бути закнчена у мсячний строк. Важливим те, що визначним моментом в статус громадянина являться запис органв РАГСу, тльки псля якогопочина де юро дяти другий громадянський статус.

Наглядно це можна побачити па приклад рестрац розрвання шлюбу шлюб припиняться з часу рестрац розлучення в книз записв актв про розрвання шлюбу, тобто датою припинення шлюбу не дата постановлення ршення суду про розрвання шлюбу, а дата рестрац розлучення в орган рестрац актв громадянського стану хоча б одним з подружжя. Рестраця розрвання шлюбу може провадитись незалежно вд строку, що минув псля постановлення судом ршення про розрвання шлюбу.

Але рестрацю розрвання шлюбу необхдно провести не лише свочасно, а й належним чином, тобто помилки не повинно бути. цей момент чтко регламенту закон при одержанн заяви про рестрацю розрвання шлюбу орган рестрац актв громадянського стану з ясову, чи не було зарестровано розлучення в орган рестрац актв громадянського стану за заявою другого з подружжя. Якщо тако рестрац не було або той з подружжя, що подав заяву, про не не зна, орган рестрац актв громадянського стану псля рестрац заяви в спецальному журнал не пзнше тижневого строку надсила до органу рестрац актв громадянського стану Украни за мсцем рестрац шлюбу запит про те, чи нема в запису акта про шлюб вдмтки про вже проведену рестрацю розрвання шлюбу.

Тому з подружжя, що подав заяву, роз яснються, що псля одержання вдповд розрвання шлюбу буде зарестровано. Орган рестрац актв громадянського стану, одержавши повдомлення про вдсутнсть вдмтки про розлучення, запрошу заявника для рестрац розрвання шлюбу в його присутност рестру розлучення.

Велику увагу спвробтникам необхдно рпидляти таким важливим актам, як належна та свочасна рестраця смерт та змн прзвища, мен та по батьков. Ця увага викликана тим, що ц оменти можуть використовуварися для зкривання злочину, або укриванню вд властей розшукованих злочинцв. Якщо мислити кримнально, то можна вигадати ще багато спкуляцй, повязаних з вищевказаними моментами. Тому, в нструкц для РАГСу чтко вказано, як належним чином оформити ц акти. Заява про рестрацю смерт повинна бути зроблена не пзнше трьох дб з дня смерт чи виявлення трупа, а в раз неможливост одержання довдки лкувального закладу або висновку судово-медично експертизи чи прокурора - не пзнше п яти дб. Рестраця смерт особи, оголошено судом померлою, а також рестраця факту смерт, встановленого в судовому порядку, провадиться вддлами рестрац актв громадянського стану районних, районних у мстах Кив та Севастопол держадмнстрацй, а також вддлами рестрац актв громадянського стану мських мст обласного пдпорядкування районних у мстах Рад народних депутатв.

Датою смерт особи, оголошено судом померлою, вважаться день набрання законно сили ршенням суду, якщо нше не зазначено в ршенн.

Пдставою для рестрац смерт лкарське свдоцтво або фельдшерська довдка про смерть, видан лкувальним закладом, ршення суду про встановлення факту смерт чи оголошення громадянина померлим, а також повдомлення з мсць позбавлення вол. Ц документи додаються до другого примрника запису акта про смерть. Рестраця смерт вйськовослужбовцв та вйськових будвельникв, як загинули в перод проходження вйськово служби у мирний час, провадиться вддлами рестрац актв громадянського стану з зазначенням у актовому запису та у свдоцтв про смерть про те, що смерть настала в перод проходження вйськово служби, якщо вдповдний запис у граф Причина смерт лкарського свдоцтва про смерть, виданого лкувальним закладом. Паспорти померлих осб щомсяця передаються за списком до органв внутршнх справ за мсцем рестрац смерт, а вйськов квитки - до районних мських вйськкоматв, в яких померл перебували на облку.

Нездача паспортв або вйськових квиткв померлих не перешкодою до рестрац смерт.

Про нездачу паспорта або вйськового квитка орган рестрац актв громадянського стану зобов язаний повдомити органи внутршнх справ або районний мський вйськовий комсарат. Рестраця перемни прзвища, мен та по батьков громадян Украни провадиться на пдстав дозволу, виданого в порядку, передбаченому Положенням про порядок розгляду клопотань про перемну громадянами Украни прзвищ, мен, по батьков, затвердженим постановою Кабнету Мнстрв Украни вд 27 березня 1993 р. N 233 233-93-п. Цей порядок виключа можливсть зловживання цим актом.

При задоволенн клопотання заявников роз яснються, що вн повинен у тримсячний строк зареструвати перемну прзвища, мен, по батьков. У раз порушення цього строку без поважних причин дозвл на перемну прзвища, мен, по батьков втрача силу. Повторне клопотання може бути розглянуте лише через рк. Про проведену рестрацю перемни прзвища, мен, по батьков призовника вйськовозобов язаного вддл рестрац актв громадянського стану повдомля районний мський вйськовий комсарат, в якому призовник чи вйськовозобов язаний перебува на облку, а також вддл внутршнх справ раймськвиконкому за мсцем проживання заявника.

Це тльки невелик видержки цитати з упорядочено системи законв, пдзаконних правових актв та нструкцй, як рагламентують працю, та належне оформлення актв РАГСу. Навть з цих невеликих уривкв видно, що як в любому ншому правовому акт, належнсть та свочаснсть де через весь текст. 3. Змни та виправлення в документах актв громадянського стану.

Згдно статт 158 Кодекса про шлюб та смю Украни народження, смерть, шлюб, розрвання шлюбу, встановлення батьквства, перемна мен, фамл пдлягають рестрац в органах рестрац актв громадянського стану. Що стосуться такого моменту, як змни та виправлення в документах цих актв, то бльш конкретно вн регламентуться спецальною нструкцю МНСТЕРСТВА ЮСТИЦ УКРАНИ, вд 03.05.1994 року. В нй чтко вказан правила з питань внесення змн, доповнень виправлень у записи актв громадянського стану.

Внесення змн, доповнень виправлень у записи актв громадянського стану провадиться при наявност достатнх пдстав та при вдсутност спору мж зантересованими особами вддлами рестрац актв громадянського стану. При наявност спору мж зантересованими особами питання про внесення змн, доповнень виправлень у записи виршуються у судовому порядку. Внесення змн, доповнень виправлень у записи актв громадянського стану при наявност вдповдних документв провадиться а при змн прзвища, мен, по батьков, мсця дати народження в звязку з усиновленням удочернням дитини, а також у раз запису усиновителв батьками усиновленого б при змн прзвища одного з подружжя у звязку з розрванням шлюбу або визнанням шлюбу недйсним в при змн прзвища дитини вдповдно до ст.62 Кодексу про шлюб та смю Украни 2006-07 г при перемн прзвища, мен, по батьков д при змн прзвища та по батьков неповнолтнього у зв язку з перемною прзвища батькв та мен батька якщо прзвище, м я та по батьков зазначен без урахування нацональних традицй ж якщо в запису акта громадянського стану не зазначен прзвища, м я та по батьков або нацональнсть батькв з якщо в запису акта про народження було зазначено неповне м я дитини зменшене, пестливе, скорочене.

У тих випадках, коли вддлу рестрац актв громадянського стану неясно, чи м я зменшеним, пестливим або скороченим, змна мен провадиться у порядку, визначеному Положенням про порядок розгляду клопотань про перемну громадянами Украни прзвищ, мен, по батьков, затвердженим постановою Кабнету Мнстрв Украни вд 27.03.1993 р. N 233 233-93-п якщо при рестрац народження дитин надано прзвище або м я без урахування побажань батькв або одного з них к якщо дитина ма м я, вдмнне вд того, яке зазначене в запису акта про народження, цього вимагають нтереси дитини л при необхдност виправлення прзвища, мен, по батьков в зв язку з змною стат м при рестрац встановлення батьквства н при надходженн заяви матер, яка не перебува у шлюб, про внесення в запис акта про народження дитини вдомостей про батька дитини о у випадку скасування ршення суду про встановлення батьквства п при скасуванн або визнанн усиновлення удочерння недйсним р у зв язку з ршенням суду про виключення з запису акта про народження вдомостей про батька або матр дитини с при встановленн в судовому порядку неправильних вдомостей у запису акта громадянського стану т якщо пд час рестрац акта громадянського стану були допущен помилки перекручення, пропуск вдомостей або окремих слв або вказан неправильн вдомост.

Внесення змн, доповнень виправлень у записи актв громадянського стану можливе також в нших випадках, передбачених чинним законодавством Украни.

Внесення змн, доповнень виправлень у записи актв громадянського стану провадиться на пдстав а ршення органу опки та пклування про усиновлення удочерння та про змну прзвища неповнолтньо дитини б запису акта про встановлення батьквства в ршення суду про встановлення неправильних вдомостей в запису акта громадянського стану г ршення суду про припинення шлюбу, про виключення з запису акта про народження вдомостей про батька або матр дитини, про скасування ранше винесеного ршення суду про встановлення батьквства, про скасування або визнання усиновлення удочерння недйсним, а також про визнання шлюбу недйсним д запису акта про перемну прзвища, мен, по батьков заяви матер, яка не перебува в шлюб, про внесення в книгу рестрац актв про народження вдомостей про батька дитини ж висновку вддлу рестрац актв громадянського стану за мсцем проживання заявника.

Висновок складаться у випадках, передбачених пдпунктами, ж к, т пункту 2 цих Правил.

У тих випадках, коли у запису акта про народження вказано м я батька не подвйне, а по батьков дитини вдсутн, за проханням зантересовано особи при видач повторного свдоцтва та в нших необхдних випадках вддл рестрац актв громадянського стану без складання висновку вносить у запис вдповдне доповнення.

У випадках, перерахованих у пункт 2, змни, доповнення та виправлення вносяться у так записи актв громадянського стану а при змн прзвища, мен, по батьков, мсця дати народження в звязку з усиновленням удочернням дитини, а також у раз запису усиновителв батьками усиновленого - у запис акта про народження усиновленого.

Якщо ршенням органу опки та пклування про усиновлення удочерння змнена дата народження усиновленого, при змн дати народження у запису акта про народження у необхдних випадках вдповдно змнються дата рестрац запису акта про народження.

Якщо мати дитини перебува у шлюб з особою, яка усиновила удочерила дитину, прийняла прзвище усиновителя, у запису акта про народження дитини провадиться виправлення прзвища матер б при змн прзвища одного з подружжя у зв язку з розрванням шлюбу або визнанням шлюбу недйсним - у запис акта про народження неповнолтнх дтей змнються прзвище батькв або одного з них в при змн прзвища дитини вдповдно до ст.62 Кодексу про шлюб та см ю Украни 2006-07 - у запис акта про народження неповнолтньо дитини змнються прзвище дитини, а при необхдност виправляться також прзвище одного з батькв г при перемн прзвища, мен, по батьков - у записи, визначен гл. VIII Методичного листа з питань перемни прзвищ, мен, по батьков громадянами Украни д при змн прзвища та по батьков неповнолтнього у зв язку з перемною прзвища батькв та мен батька - у запис акта про народження неповнолтнього змнються прзвище та по батьков дитини.

Якщо прзвище перемнив один з батькв, питання про змну прзвища дтей, як не досягли 16-рчного вку, виршуться за згодою батькв, а якщо згода вдсутня - органами опки пклування.

При перемн прзвища, мен, по батьков хоч би одним з батькв змнюються вдомост про батькв у записах актв про народження неповнолтнх дтей, а також повнолтнх дтей у раз х прохання про це. Так змни вносяться в записи актв про народження усиновлених повнолтнх та неповнолтнх дтей, якщо усиновител записан батьками усиновленого, а також у запис акта про встановлення батьквства якщо прзвище, м я та по батьков зазначен без урахування нацональних традицй - у запис акта про народження, а у необхдних випадках також в нш записи ж якщо в запису акта громадянського стану не зазаначен прзвища, м я та по батьков або нацональнсть батькв - у запис акта про народження, а у необхдних випадках також у запис акта про встановлення батьквства з якщо у запису акта про народження було зазначено неповне м я дитини зменшене, пестливе, скорочене - у запис акта про народження, а також в нш записи, як мстять аналогчне неповне м я якщо при рестрац народження дитин надано прзвище або м я без урахування побажань батькв або одного з них - у запис акта про народження, а у необхдних випадках також у запис акта про встановлення батьквства к якщо дитина ма прзвище або м я, вдмнне вд того, яке зазначено в запису акта про народження, цього вимагають нтереси дитини - у запис акта про народження, а у необхдних випадках у запис акта про встановлення батьквства л при необхдност виправлення прзвища, мен, по батьков в зв язку з змною стат - у запис акта про народження, в необхдних випадках - в нш записи м при рестрац встановлення батьквства - у запис акта про народження вносяться вдомост про батька, змнються по батьков дитини за бажанням батькв змнються прзвище.

У раз, коли батьки зарестрували одруження псля народження дитини при рестрац одруження мати прийняла прзвище чоловка, у запису акта про народження дитини провадиться виправлення прзвища матер н при надходженн заяви матер, яка не перебува у шлюб, про внесення в запис акта про народження дитини вдомостей про батька дитини - у запис акта про народження, але лише тод, коли в запису акта про народження дитини нема вдомостей про батька о у випадку скасування ршення суду про встановлення батьквства - у запис акта про народження дитини змнються прзвище дитини - якщо воно було змнено у звязку з встановленням батьквства - а також по батьков дитини вдомост про батька п при скасуванн або визнанн судом усиновлення удочерння недйсним на пдстав та у вдповдност з ршенням суду, яке набрало законно сили у запис акта про народження усиновленого р вдповдно до ршення суду, яке набрало законно сили, про виключення з запису акта про народження вдомостей про батька або матр дитини - у запис акта про народження дитини виключаються вдповдн вдомост, а також у необхдних випадках змнюються прзвище та по батьков дитини с при встановленн в судовому порядку неправильних вдомостей у запису акта громадянського стану - у запис акта громадянського стану, до якого слд внести змни згдно з ршенням суду, а у необхдних випадках в нш записи, як мстять аналогчн дан т якщо пд час рестрац актв громадянського стану були допущен помилки перекручення, пропуск вдомостей або окремих слв або вказан неправильн вдомост - у записи актв громадянського стану, в яких були допущен ц помилки.

Вддл рестрац актв громадянського стану не вправ вдмовити громадянину у прийом та розгляд заяви про внесення змн, доповнень та виправлень у записи актв громадянського стану.

Вдмова вддлв рестрац актв громадянського стану у змн, доповненн, виправленн записв актв громадянського стану може бути оскаржена в суд за мсцем проживання заявника.

Заяви батькв про виправлення прзвища або мен дитини в запису акта про народження в звязку з тим, що при рестрац народження дитин присвоно прзвище або мя без урахування побажань батькв або одного з батькв, приймаються вддлами рестрац актв громадянського стану не пзнше одного року, а заяви про виправлення мен дитини в звязку з тим, що вона фактично носить мя, вдмнне вд того, яке зазначено в запису акта про народження до досягнення нею 16-рчного вку. Заява про внесення змн, доповнень, виправлень у записи актв громадянського стану можуть подаватися особами, щодо яких були складен ц записи, та по нотарально посвдченй довреност.

Записи на дтей, як не досягли 18 рокв, можуть змнюватися, доповнюватися та виправлятися за заявами х батькв, усиновителв, опкунв та пклувальникв, а також нших осб установ, на вихованн яких знаходяться неповнолтн.

При необхдност в окремих випадках з такими заявами можуть звертатися сам неповнолтн, як досягли 16 рокв. Записи актв громадянського стану на осб, як визнан у встановленому законом порядку недздатними внаслдок душевно хвороби або недоумства, можуть змнюватися, доповнюватися або виправлятися за заявами х опкунв.

Змна, доповнення, виправлення записв актв громадянського стану щодо померлих провадиться згдно з заявами осб, як входять в коло спадкомцв, у порядку, передбаченому цими Правилами.

До заяви про внесення змн, доповнень та виправлень у запис акта громадянського стану додаються свдоцтво про рестрацю акта громадянського стану, яке потрбно замнити, та документи, як пдтверджують необхднсть внесення змн, доповнень та виправлень у запис акта громадянського стану.

Якщо запис акта громадянського стану, в який необхдно внести змни, доповнення та виправлення, знаходиться в ншому вддл рестрац актв громадянського стану, то вддл рестрац актв громадянського стану, який прийняв заяву, витребову копю цього запису.

У раз вдсутност запису у вддл рестрац актв громадянського стану Мнстерства юстиц Республки Крим, управлнь юстиц обласних, Кивсько та Севастопольсько мських державних адмнстрацй за мсцем рестрац акта громадянського стану внесення змн, виправлень та доповнень у запис можливе тльки псля поновлення втраченого запису. Факти, вказан у заяв, а також записи в документах, що викликають сумнви у х достоврност, перевряються вддлом рестрац актв громадянського стану шляхом запитв, як направляються у вдповдн установи та органзац.

На пдстав поданих документв та наслдкв переврки вддл рестрац актв громадянського стану за мсцем проживання заявника склада висновок про внесення змн, доповнень та виправлень у запис акта громадянського стану у випадках, пердбачених пдпунктами, ж к, т пункту 2, або про вдмову в цьому за затвердженою формою. У раз вдмови у внесенн змн, доповнень та виправлень до запису у висновку повинн бути вказан причини вдмови.

Висновок вддлу рестрац актв громадянського стану про внесення змн, доповнень та виправлень у запис акта громадянського стану складаться у двох примрниках.

Перший примрник, а у випадках, передбачених пдпунктами а, в, г, пункту 3 даних Правил, вдповдн ршення органу опки та пклування, суду або заяви матер дитини разом з усма збраними матералами надсилаються для виконання у вддл рестрац актв громадянського стану за мсцем знаходження вдповдного запису.

Другий примрник висновку залишаться у вддл рестрац актв громадянського стану за мсцем його складання.

У випадках, коли запис акта громадянського стану, в який необхдно внести змни, доповнення або виправлення, знаходиться у даному вддл рестрац актв громадянського стану, висновок складаться в одному примрнику. Висновок про вдмову у внесенн змн, доповнень та виправлень у записи актв громадянського стану складаться удвох примрниках.

Перший примрник разом з усма матералами залишаться у вддл рестрац актв громадянського стану, який склав висновок про вдмову, а другий вручаться надсилаться заявнику. При цьому заявнику роз яснються порядок оскарження вдмови про внесення змн, доповнень та виправлень у запис акта громадянського стану за його проханням предявлен ним документи, крм заяви, повертаються. У випадках, передбачених пдпунктами б та д пункту З, надсилаться повдомлення вддлу рестрац актв громадянського стану, який зарестрував вдповдний акт. При необхдност внесення змн, доповнень та виправлень у деклька записв, як знаходяться у рзних вддлах рестрац актв громадянського стану, перший примрник висновку разом з усма матералами у випадках, передбачених пдпунктами а, в, г пункту 3 даних Правил, вдповдн ршення виконавчого комтету або суду надсилаться у вддл рестрац актв громадянського стану за мсцем знаходження одного з записв, а в нш вддли рестрац актв громадянського стану направляються коп висновку ршення виконавчого комтету або суду з вдмткою кервника вддлу рестрац актв громадянського стану, куди надсланий перший примрник.

Копя висновку ршення виконавчого комтету або суду повинна бути засвдчена пдписом кервника вддлу рестрац актв громадянського стану та печаткою.

Внесення змн, доповнень та виправлень у записи актв громадянського стану провадиться вддлом рестрац актв громадянського стану за мсцем знаходження первинного поновленого запису.

При цьому виписуться нове свдоцтво про рестрацю акту громадянського стану, яке видаться заявнику або надсилаться у вддл рестрац актв громадянського стану за мсцем проживання заявника для вручення йому. Про змни, доповнення та виправлення, внесен у записи актв громадянського стану, повдомляться вддлам рестрац актв громадянського стану Мнстерства юстиц Республки Крим, управлнь юстиц обласних, Кивсько та Севастопольсько мських державних адмнстрацй, як роблять вдповдну вдмтку у другому примрнику запису акта громадянського стану.

Про перемну прзвища, мен, по батьков, мсця дати народження вйськовослужбовця та призовника повдомляться вйськовий комсарат за мсцем х вйськового облку. Висновок вддлу рестрац актв громадянського стану про змну, доповнення та виправлення записв актв громадянського стану належить обовязковому виконанню вддлом рестрац актв громадянського стану за мсцем знаходження вдповдного первинного поновленого запису. Внесення змн, доповнень, виправлень у записи актв громадянського стану провадиться в загальному порядку вддлом рестрац актв громадянського стану за мсцем, де знаходиться знаходився запис, за клопотанням дипломатичних представництв або консульських установ Украни за кордоном.

У тих випадках, коли акт громадянського стану зарестровано в компетентних ноземних органах, змна запису акта громадянського стану може провадитись тльки згдно з законодавством держави, на територ яко складено запис. Внесення змн, доповнень та виправлень у записи актв громадянського стану ноземцв та осб без громадянства, як проживають на територ Украни та зарестрували акти громадянського стану у вддлах рестрац актв громадянського стану Украни, провадиться на загальних пдставах.

Розгляд питань про внесення змн, доповнень, виправлень у записи актв громадянського стану ма бути закнчено не пзнш як у двомсячний строк з дня надходження заяви. Якщо виникла необхднсть поновлення втраченого запису акта громадянського стану, припиняться перебг вказаного строку.

Внесення змн, доповнень, виправлень у записи актв громадянського стану та видача свдоцтв по матералах, як надйшли з нших вддлв рестрац актв громадянського стану, повинно бути проведено у 10-денний строк. Рестраця заяв про внесення змн, доповнень, виправлень у записи провадиться у спецальному журнал облку заяв про внесення змн, доповнень та виправлень у записи актв громадянського стану за затвердженою формою. Змни, доповнення та виправлення записв провадяться шляхом закреслення даних у цих вдомостях та внесення нових або додаткових вдомостей у вдповдн графи записв.

Закреслення вдомостей провадиться таким чином, щоб можна було прочитати закреслен слова. На першому та другому примрниках запису акта громадянського стану ставиться штамп На пдстав вказати назву документа, ким виданий, його номер дату внести змни доповнення в графу перелчить, в як графи . вносяться змни пдпис та дата внесення змн Використана лтература Конституця Украни. Кодекс законв про працю Украни.

Кодекс законв про шлюб та смю Украни Збрник положень та нструкцй для органв РАГСу. Кив. 1997.

– Конец работы –

Используемые теги: регистрации, актов, гражданского, состояния0.074

Если Вам нужно дополнительный материал на эту тему, или Вы не нашли то, что искали, рекомендуем воспользоваться поиском по нашей базе работ: Регистрации актов гражданского состояния

Что будем делать с полученным материалом:

Если этот материал оказался полезным для Вас, Вы можете сохранить его на свою страничку в социальных сетях:

Еще рефераты, курсовые, дипломные работы на эту тему:

Регистрации актов гражданского состояния
Так, виникнення та припинення правоздатності пов´язано з фактом народження та фактом смерті громадянина, шлюб сприяє виникненню права… Якщо особи, які одружуються, подають заяву до органу реєстрації актів… Особи, які бажають зареєструвати шлюб, зобов’язані пред’явити для посвідчення їх особи і віку паспорти або документи,…

Правоспособность, дееспособность, акты гражданского состояния, иностранцы
Согласно ст. 17 ГК, способность иметь гражданские права и нести гражданские обязанности гражданская правоспособность признается в равной мере за… Статья 19 Конституции гарантирует равенство прав и свобод человека и… Гражданская правоспособность, возможность приобретения прав и обязанностей, предусмотренных и регулируемых…

Правоспособность, дееспособность, акты гражданского состояния, иностранцы
Согласно ст. 17 ГК, способность иметь гражданские права и нести гражданские обязанности гражданская правоспособность признается в равной мере за… Статья 19 Конституции гарантирует равенство прав и свобод человека и… Гражданская правоспособность, возможность приобретения прав и обязанностей, предусмотренных и регулируемых…

Правоспособность, дееспособность, акты гражданского состояния, иностранцы
Согласно ст. 17 ГК, способность иметь гражданские права и нести гражданские обязанности гражданская правоспособность признается в равной мере за… Статья 19 Конституции гарантирует равенство прав и свобод человека и… Гражданская правоспособность, возможность приобретения прав и обязанностей, предусмотренных и регулируемых…

Акты гражданского состояния
Лицо, присутствовавшее во время родов, может сделать зая¬вление о рождении ребенка устно или в письменной форме работни¬ку органа записи актов… При отсутствии у указанного лица возможности явиться в орган записи актов… При отсутствии оснований для государственной регистрации рождения, предусмотренных Федеральным законом,…

Правоспособность, дееспособность, акты гражданского состояния, иностранцы
Согласно ст. 17 ГК, способность иметь гражданские права и нести гражданские обязанности гражданская правоспособность признается в равной мере за… Статья 19 Конституции гарантирует равенство прав и свобод человека и… Гражданская правоспособность, возможность приобретения прав и обязанностей, предусмотренных и регулируемых…

Правоспособность, дееспособность, акты гражданского состояния, иностранцы
Согласно ст. 17 ГК, способность иметь гражданские права и нести гражданские обязанности гражданская правоспособность признается в равной мере за… Статья 19 Конституции гарантирует равенство прав и свобод человека и… Гражданская правоспособность, возможность приобретения прав и обязанностей, предусмотренных и регулируемых…

«Основные положения ФЗ «Об гражданской обороне» и «Гражданская оборона»»
Мобилизация. Гражданская оборона. Территориальная оборона15 Статья 18. Состояние войны15 Статья 19. Военное положение15 Статья 20. Мобилизация15 Статья…

Финансирование гражданской службы, денежное содержание гражданских служащих
Основные и дополнительные государственные гарантии гражданских служащих... Поощрения и награждения на государственной службе... Профессиональная подготовка переподготовка и повышение квалификации гражданских служащих...

Параметры состояния рабочего тела. Уравнение состояния идеального газа
При дозвуковых скоростях сопло сужающийся канал а при сверхзвуковых сужающийся канал... дифузор Для получения сверхзвуковых скоростей используются комбинированные... Лаваля В самом узком сечения всегда устанавливаются критическая скорость w и максимальный...

0.037
Хотите получать на электронную почту самые свежие новости?
Education Insider Sample
Подпишитесь на Нашу рассылку
Наша политика приватности обеспечивает 100% безопасность и анонимность Ваших E-Mail
Реклама
Соответствующий теме материал
  • Похожее
  • По категориям
  • По работам