BİRLEŞİK ALAN TEORİSİNİN

SONUÇ DENKLEMLERİ

STATİK KÜTLEÇEKİMSEL BİRLEŞİK ALAN DENKLEMLERİ

 

Böylece Elektromanyetizma ve Yerçekimi kanunlarını birleştirerek elde ettiğimiz alan denklemlerini toplu halde tablo halinde yeniden yazarsak;

 

ELEKTRİK ALAN COULOMB YASASI
KÜTLEÇEKİM ALANI YERÇEKİMİ YASASI
MANYETİK ALAN AMPERÉ YASASI

 

Dikkat edilirse, her üç alan denkleminin de, ile ters orantılı bir bağlantısı olduğu açıkça görülür. Dolayısıyla, her üç ifadenin de aynı kaynağın veya birleşik bir teoremin birer parçaları gibi durmaktadır. Kütleçekimsel Gravitonların, Kütleçekimi etkisiyle oluşturdukları bu Simetrik Alan Denklemleri birleşik alan teorisinin diğer bir matematiksel ispatını göstermektedir. Ayrıca her üç ifadenin de μ0 ve ε0’a bağlı olması, bu ispatı daha da güçlendirmektedir. Çünkü (ışık hızı) olup, her üç denklem de Elektromanyetik dalga hızı olan ışık hızını vermektedir. Bu da, kâinattaki her Elektromanyetik veya Kütleçekimsel enerjinin ışık hızıyla gitmesi ilkesiyle çelişmemektedir. Dolayısıyla, Kütleçekimi dalgalarının ve ışığın hareket ettiği bu uzay-zaman eğrileri boyunca, boşluğun dielektrik ve manyetik geçirgenlikleri ışık hızı bağıntısını sağlamak zorundadır. Ayrıca Galaksilerin ve uyduları bulunan Yıldız sistemlerinin uzayda dağılmadan toplu halde bulunması ve hareketlerini bu şekilde korumaları helis biçimli burgaç bir yapıda (çekim alanında) hareket ettikleri tezini doğrulamaktadır.

 

DİNAMİK BİRLEŞİK ALAN-DALGA DENKLEMLERİ

 

Eğer birleşik alan denklemlerini tek bir elektromanyetik dalga yapısıyla tanımlayan tek bir denklemle ifade etmek istersek;

(ğ + kT)=0

BİRLEŞİK ALAN DENKLEMİ

olarak ifade edebiliriz. Burada ğ, (x,y,z,t) 4-boyutlu uzay-zamanda birleşik alan dalgasını;

 

ikinci derece diferansiyel denklemine göre belirleyen D’alembert operatörü; k, Einstein kütleçekim alan denklemlerinden gelen tansör sabiti; T, Einstein alan denklemlerinde yer alan enerji-momentum tansörü ve , yük, akım kaynakları gibi kütleçekimi, elektromanyetizma ve çekirdek kuvvetlerine ait diğer alan bileşenlerini belirleyen ve 5-boyutlu uzay-zamandaki alan bileşenlerini 4-boyutlu uzay-zamana kodlayan 4×4=16 elemanlı vektör matrisidir. Bu matris 4×4 kaynak vektör alanı tansörüne göre değişebilen değişken bir vektör alanı olmalıdır.

Buna göre, matrisinin temel kuvvet alanlarına ait tüm bileşenler (Kütleçekimi, Elektromanyetizma, Zayıf ve Güçlü çekirdek kuvvet alanları) için geçerli olabilmesi için 5-boyutlu uzay-zamandan 4-boyutlu uzay-zaman geçiş sırasında invariant kalması gerekir. Dolayısıyla, bu kaynak vektör matrisinin tanımlandığı uzay-zaman bölgesi, Planck ölçeğinde yer alan bir Manyetİk Monopol mekanİzması (Q) üzerinden tanımlanmalıdır ki, kuantum kütleçekimi modelini tartıştığımız ilk bölümde bu mekanizmanın detaylı bir matematiksel yapısını sicim diyagramlarıyla birlikte vermiştik. Bu durumda, tüm temel kuvvet alanlarına ait tansör bileşenleri şu BEŞ dalga denklemiyle belirlenebilir:

 

BİRİNCİSİ: