Dünya, Ay ve Güneş için θ açısının değişimi.

 

Bulunan bu integral ifadeleri sadece verilen bu sınır koşullarında geçerli olup, dikkat edilirse kütleçekim sabiti ifadeleri R (yarıçap)’dan bağımsızdır ve sadece θ’ya bağlıdır. Kütleçekimi sabitinin, π ile ilişkili olan başka integral ifadeleri de bulunabilir. Fakat sınır koşulunun (θ1 ve θ2) bulunabilmesi için Gökcismine ait Kütle ve Yarıçap değerleri bilinmelidir. Fakat kütle bilinmiyor ve cismin büyüklüğü (yarıçap) biliniyorsa (Örneğin bu bir Gezegen ise) θ için bir yaklaşıklık yapılarak birinci integralden kütle hesaplanabilir.

 

Pi sayısının, az önce de gördüğümüz gibi sadece evrensel çekim sabiti ile değil, başka evrensel sabitlerle de ilişkisi vardır. Buna bir örnek verecek olursak; c=Işık hızı=3×108 m/sn olarak bildiğimiz elektromanyetik kütleçekim dalga hızının da bu sabitle ilişkisi vardır. Bunu incelemek için aşağıdaki seri toplamını alırsak;

 

ayrıca bu serinin değerini ALTIN ORAN sayısı ve π sayısı cinsinden de ifade edebiliriz:

 

ve sonuç olarak;

 

olarak yaklaşık olarak c=Işık hızı=3×108 m/s değerini elde ederiz. Peki bu hesaplamaları neden yaptık? Çünkü, bunlar bize gösteriyor ki, nasıl ki doğadaki temel kuvvetler arasında bir bağlantı ve evrenin başlangıç anlarına gidildikçe bir birleşme gözleniyorsa, doğadaki temel sabitler arasında da ortak bir paydada birleşen bağıntılar mevcuttur. Biz burada bu bağıntının var olabileceğine ilişkin basit birkaç zihin jimnastiği yapmış olduk ki, kuşkusuz daha bunlar gibi pek çok bağıntı da elde edilebilir. Şimdi, bulduğumuz bu sonuçları karşılaştırıp, çizgisel integral formülünün anlamını Diverjans ve Stokes teoremlerinin birleşimi olan bir yapıyla yorumlayalım.

 

Bildiğimiz gibi herhangi bir ΔS sonsuz küçük akı çevrimi boyunca (bu akı çevrimi, kütleçekiminin kaynağı olan Gravitonların oluşturduğu kütleçekim merkezindeki Karadelik yüzeyi olarak düşünülürse), ΔS diferansiyel yüzeyinde oluşan Δm kütle değişiminin oluşturacağı kütleçekim kuvveti akı çizgilerinin, S yüzeyinden (Dünya yüzeyi) geçireceği toplam kütleçekimi alan çizgisi akı yoğunluğu Stokes Teoremine göre:

 

 

ve buradan hareketle; ΔS→dS alarak bu limit ifadesinin integral formunu yazarsak:

 

 

STOKES TEOREMİ

 

şeklinde Stokes Teoremini elde ederiz.