Sonsuz küçük bir ABCD Karadelik Kütleçekim Akısı çevrimi boyunca kütle değişimi.

 

Diverjans Teoremine göre ise;

 

ve buradan hareketle; ΔV→dV alarak bu limit ifadesinin integral formunu yazarsak:

 

DİVERJANS TEOREMİ

 

şeklinde Diverjans Teoremi elde edilir. Şimdi Diverjans Teoreminin rotasyonelini alırsak:

 

 

ve buradan hareketle; ΔV→ρdV alarak bu limit ifadesinin integral formunu yazarsak:

 

ve,

olarak ifade edilebildiği için, şeklinde GREEN TEOREMİ’nden hareketle; integral ifadesini yukarıdaki ifadede yerine koyarsak:

 

ifadesi elde edilir. Şimdi bu ifadeyi de,

 

olmak üzere düzenlersek:

 

 

KÜTLEÇEKİM TRANSFORMASYONU TEOREMİ

 

Denklemiyle verilen; “GRAVITATIONAL TRANSFORMATION” veya “REFLEXIVITY GRAVITATION” veya “DÖNME-DOLAP TEORİSİ” olarak da adlandırabileceğimiz; Kütleçekİm Yasası elde edilir. Bu sonuç denklem ise bize kütleçekim alanının uzay-zamanı şekillendirmesiyle ilgili çok önemli bir sonucu ifade etmektedir:

 

Kütleçekim merkezinde bulunan bir Karadelik merkezinde oluşan Kütleçekim Alanının (Δm kütlesinin değişimiyle), V hacmi boyunca oluşturacağı rotasyonelinin (dönme miktarı) diverjansı (dışarıya doğru yayılımı); kütleçekim alanının, S yüzeyi boyunca alınan çizgisel integraline eşittir.

Yani bu da, olmasının, bu tekillik noktasında kütleçekim alanının hem rotasyonelinin ve hem de diverjansının olduğu anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, Green ve Stokes teoremlerinin birleşiminden elde ettiğimiz bu sonuç ise bize, kütleçekim alanının hem dönme hem de uzaklaşma, yani burgaç (helezonik) şeklinde bir eğilim gösterdiğinin matematiksel olarak şık bir ispatını vermektedir ki, bu denklem eserimiz boyunca ele aldığımız Birleşik alan teorisi denklemlerinin en önemlilerinden birisidir..

 

Not: Bu durum sadece bu tekillik noktasında (kaynak noktası) geçerli olup, normal fiziksel uygulamalarda herhangi bir kuvveti için, ’nin her zaman sıfır olduğu zaten bilinmektedir. Hacim integrali alınırken de cismin tüm kütlesinin merkezde toplandığı (ΔV hacmi içinde) varsayılmalıdır.