Güçlü çekİrdek kuvvetİ.

olarak bilinen 4 temel kuvvetten elektromanyetizma ve kütleçekimi 5. Boyutta birleşerek kütleçekimsel elektromanyetik dalgalarını oluşturmaktadır. Peki zayıf kuvvet olarak bilinen kütleçekimi ona göre güçlü olan elektromanyetizma ve çekirdek kuvveti ile nasıl birleşebilmektedir? Bunu açıklamak için şöyle bir örnek verirsek: Bir siklotron hızlandırıcısında bir elektron ve bir pozitronun aynı anda ve yan yana hızlandırıldığını düşünelim. İkisinin hızı da ışık hızına yaklaştığında e- ve e+, birer kütleçekim alanı merkezine (Manyetik Monopol veya Karadelik gibi) dönüşecek ve birbirine etki ettikleri elektromanyetik ve çekirdek kuvvetleri hızla artacaktır. Düşük hızda birbirine fazla bir çekim kuvveti uygulamazken ışık hızına yaklaştıklarında bu hissedilecek ve birbirine çarparak yok edeceklerdir ve sonuç olarak daha büyük kütleli bir tekillik noktası oluşturacaklardır.

Evrenin en paradoksal bir tekillik noktası olan bir karadelik civarında, bu temel birleşmeyi yapabildiğimizi düşünürsek bu tekillik noktasını, modelimizi üzerine bina ettiğimiz bir laboratuar olarak da düşünebiliriz. 11-Boyutlu sicim teoremini de (3 Boyutu uzay, 2 Boyutu zamanın süperzar yapısı ve geriye kalan 6 Boyut da içeri kıvrılarak kapanan saklı boyutlar olmak üzere) teorimize eklediğimizde, atomaltı parçacıkları bir arada tutan güçlü çekirdek kuvveti ve etkileşimlerini inceleyen nükleer kuvvet de bu tekillik noktasında birleşik alan teorisine eklenmekte; manyetik ve elektrik yükler de kuantum mekaniğine göre kuantalanıp, Maxwell denklemlerinde gösterilebilmektedir.

Birleşik alan teorisi, ayrıca atomaltı ve makrokozmos evrendeki galaktik yapıların yörüngelerini açıklarken, Planck ölçeğinde gerçekleşen spiral şeklindeki kütleçekim alanının; genel ölçekte Gezegen ve Yıldız (Galaksi) sistemlerinin yörünge hareketlerine de uygulanabileceğini öngörmekte ve bu yörüngelerin de aynı geometrik simetriye sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Buna göre, atom yörüngesindeki elektron gibi kararlı partiküller elipsoidal yörünge hareketleri sırasında, odak noktasındaki tekillik noktasına yaklaşırlarken hızlanır; yörüngenin uzak noktasında iken, yani uzaklaşırken yavaşlarlar:

 

Nitekim aşağıdaki şekillerden de görüldüğü gibi; Cismi yörüngede tutan etken olan, teğetsel kuvvetinin bir ELİPS çizdiğini görürüz. Bu yörüngenin odağında ise bir karadelik tekilliği mutlaka bulunmalıdır. Çünkü yörünge denkleminin çözümünde, (Çekim kuvveti) (Merkezkaç kuvvetini) dengeleyerek yörüngeye eliptik bir şekil vererek yörünge periyodu (T) ile yarıçap (R) arasındaki T2/R3=Sabit bağıntısını sağlamaktadır. Yörüngeye bu şekli veren kuvvet ise, kütleçekim alanının (Dalgalarının) ELİPTİK SİNÜZOİDAL dalgalar olmasıdır.