КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 10

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу швейних товарів та головних уборів   Вивчити правила роздрібної торгівлі швейними, трикотажними, хутряними товарами і головними уборами. Вивчити асортимент товарів секції. Ознайомитись з постачальниками й виробниками даної групи товарів   1. Вивчити Правила продажу швейними, трикотажними, хутряними товарами і головними уборами. 2. Ознайомитись з асортиментом швейних товарів за ознаками групувань 3. Ознайомитись з асортиментом трикотажних товарів за ознаками групування. 4. Ознайомитись з асортиментом головних уборів 5. Ознайомитись з постачальниками й виробниками швейних, трикотажних товарів, головних уборів.

 

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця швейних товарів та головних уборів.

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила роздрібної торгівлі непродовольчими товарами затверджені наказом Міністерства економіки України від 19.04.2007 N 104 Глава 1. «Швейні, трикотажні, хутряні, овчинно-шубні (кожухові) товари та головні убори» пп. 2, 8 – 16. Також рекомендується використовувати навчальний матеріал що надається в картці – консультації до завдання № 10.

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів у відповідності зі змістом завдання

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Засвоїти особливості продажу всіх швейних, трикотажних товарів і головних уборів. 2. Вивчити ознаки групування швейних, трикотажних товарів і головних уборів. при розміщенні їх в торговельному залі.
  1. Виробити вміння щодо викладення швейних, трикотажних товарів і головних уборів на робочому місці продавця

4. Скласти перелік супутніх товарів у секції «Швейні, трикотажні товари та головні убори»

  1. Ознайомитись з асортиментом швейних товарів за ознаками групувань
  2. Ознайомитись з асортиментом трикотажних товарів за ознаками групування.
  3. Ознайомитись з асортиментом головних уборів
  4. Ознайомитись з постачальниками й виробниками швейних, трикотажних товарів, головних уборів.
Контрольні питання1. Які ознаки групування швейних, трикотажних товарів і головних уборів. при розміщенні їх в торговельному залі?2. Назвіть правила розміщення швейних, трикотажних товарів і головних уборів в торговельному залі.

3. Назвіть перелік супутніх товарів у секції «Швейні, трикотажні товари та головні убори»

  1. За яким ознаками класифікують асортимент швейних товарів?
  2. За яким ознаками класифікують асортимент трикотажних товарів?
  3. За яким ознаками класифікують асортимент головних уборів?
7. Назвіть виробників швейних товарівКАРТКА – ЗАВДАННЯ № 11

 

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу швейних товарів та головних уборів   Самостійно підготувати робоче місце продавця швейних виробів: підготувати товар до продажу, розмістити і викласти його на робочому місці, підготувати і розмістити інвентар та пакувальний матеріал, забезпечити робоче місце засобами інформації. Ознайомитись з реквізитами маркувальних ярликів швацьких виробів. Вивчити розміри за антропологічною таблицею. Освоїти методику визначення розміру, зросту, повноти швацьких виробів. Навчитись визначати розмір чоловічих сорочок і головних уборів. 1. Вивчити прийоми роботи продавця щодо підготовки до продажу швейних виробів 2. Розмістити на обладнанні широкий асортимент швейних виробів по призначенню та іншим ознакам. 3. Ознайомитись з реквізитами маркувальних ярликів швацьких виробів. Вивчити розміри за антропологічною таблицею. 4. Освоїти методику визначення розміру, зросту, повноти швацьких виробів. 5. Навчитись визначати розмір чоловічих сорочок і головних уборів.

 

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця швейних виробів і головних уборів.

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання рекомендується використовувати навчальний матеріал що надається в картці – консультації до завдання № 11

На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів у відповідності зі змістом завдання

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. На обладнанні, використовуючи плечика, необхідно розмістити готові плаття за призначенням, видами, розмірами, цінами.

2. Вірно вивісити на плечика пальто, костюм, плаття, юбку.

3. Розмістити зразки готового плаття на манекенах, підставках

4. Виготовити, оформити і прикріпити до виробів зразки цінників.

5. Визначити розмір і зріст готового одягу, що необхідний покупцю.

6. Визначити розмір головного убору, необхідного покупцю.

Контрольні питання

 

1. Назвіть прийоми роботи продавця щодо підготовки до продажу швейних виробів.

2. Як вивчити розміри, зріст, повноту швейних виробів за антропологічною таблицею?

3. Як визначити розмір головного убору, необхідного покупцю?

4. Надайте характеристику реквізитів маркувальних ярликів швацьких виробів