рефераты конспекты курсовые дипломные лекции шпоры

Реферат Курсовая Конспект

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ - раздел Образование, Міністерство Освіти І Науки України ...

Міністерство освіти і науки України

Торговий коледж

ДВНЗ «Запорізький національний університет»

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

з навчальної практики для студентів зі спеціальності 5.03051001 “Товарознавство та комерційна діяльність ”

Вступ

 

Навчальна практика студентів є важливою складовою частиною навчально-виховного процесу і ефективною формою підготовки спеціалістів до трудової діяльності в підприємствах торгівлі.

Практичне навчання надає певний вплив на формування особистості спеціаліста, сприяє вихованню трудової дисципліни. Почуття колективізму, взаємодопомоги, поваги до трудових традицій підприємства, бережливості, придбанню досвіду організаційної, творчої роботи в колективі.

Базами практики можуть бути підприємства торгівлі з різноманітними формами власності, з широким асортиментом товарів, обладнані новітнім торговим устаткуванням і інвентарем, підприємства, які застосовують сучасну обчислювальну техніку і укомплектовані кваліфікованими кадрами.

Для керівництва навчальною практикою призначаються керівники: від навчального закладу – викладачі коледжу зі спеціальних дисциплін; від підприємства – завідуючі відділами, продавці, які мають спеціальну освіту і певний досвід практичної роботи.

Дані методичні рекомендації призначені для студентів коледжу 1 курсу навчання за спеціальністю 5.03051001 “Товарознавство та комерційна діяльність”. Тривалість практики 8 тижнів.

Методичні рекомендації включають основні положення, цілі і завдання, зміст навчальної практики, її зв'язок з досліджуваними дисциплінами, рекомендації по послідовності проходження, вимоги до структури та оформлення звіту, а також необхідні додатки.

Цілі і завдання практики

Метою навчальної практики є закріплення, поглиблення знань, отриманих в результаті практичного навчання, формування практичних навичок з… Завданням навчальної практики для студентів є послідовне оволодіння прийомами…

Зміст практики

Загальне ознайомлення з торговим підприємством.

Інструктаж з техніки безпеки. Ознайомитись з підприємством, видами матеріальної відповідальності, заходами з охорони праці і техніки безпеки, технологією підготовки товарів до продажу, рекламою товарів в торговому підприємстві, розміщенням і викладкою товарів в магазині. Вивчити технологію роздрібного продажу товарів.

 

Практика з торговельно-технологічного обладнання торгового підприємства.

Оволодіти навичками експлуатації ваг настільних, електроних, товарних: установка вагів за рівнем, регулювання коливань стрілки, перевірки рівноваги… Ознайомитись з касовими машинами, які використовуються на базових… Оволодіти навичками роботи на контрольно-касовій машині в різних режимах:

Оволодіння навичками роботи продавця непродовольчих товарів.

Придбання навичок продажу взуття.

Самостійно підготувати робоче місце: підготувати до продажу, розмістити і викласти на робочому місці взуття, інвентар, пакувальний матеріал, засоби… Відпрацювати порядок продажу взуття і обслуговування покупців. Самостійно…  

Придбання навичок продажу швацьких товарів та головних уборів

Самостійно підготувати робоче місце: підготувати до продажу, розмістити і викласти товар, підготувати і розмістити інвентар і пакувальні матеріали,… Ознайомитись з реквізитами маркувальних ярликів швейних виробів. Вивчити розмірні антропологічні таблиці.

Придбання навичок продажу товарів господарського призначення

Брати участь у прийманні товарів, розташуванні їх на торговому устаткуванні з урахуванням зручностей для покупців і продавців. Відпрацювати порядок продажу і обслуговування покупців: самостійно пропонувати… Вивчити основні положення Закону України «Про захист прав споживачів» з приводу обміну або повернення товарів, які…

Придбання навичок продажу галантерейних товарів

Вивчити асортимент галантерейних товарів, навчитись розшифровувати маркувальні дані, консультувати покупців про споживчі властивості, якість, умови та способи догляду і збереження згідно відповідним правилам.

Ознайомитись з особливостями підготовки галантерейних товарів до продажу. Оформити ярлики цін, забезпечити робоче місце засобами інформації і реклами. Обслуговувати покупців.

4. Оволодіння навичками роботи продавця продовольчих товарів

Придбання навичок продажу молочних товарів

Вивчити правила роздрібної торгівлі молока і молочними товарами. Ознайомитись з асортиментом молочної продукції, споживчими властивостями, виробниками. Взяти участь в прийманні молочних товарів. Документально оформити результати приймання. Ознайомитись з умовами і термінами зберігання. Розшифровувати маркування молочних товарів. Обслуговувати покупців, надати консультацію про споживчі властивості молочної продукції.

 

Придбання навичок продажу гастрономічних товарів

Взяти участь в прийманні товарів, згідно супровідного документу. Ознайомитись з умовами і термінами зберігання. Підготувати товар до продажу.

Придбання навичок продажу бакалійно-кондитерських товарів

Ознайомитись з асортиментом кондитерських виробів, їх споживчими властивостями, виробниками. Прийняти участь в прийманні товарів. Підготувати робоче місце і товар до продажу. Надати консультацію покупцям про споживчі властивості товарів,…

Придбання навичок продажу хліба і хлібобулочних виробів

Вивчити правила продажу хліба і хлібобулочних виробів. Ознайомитись з асортиментом, споживчими властивостями, виробниками хліба, булочних виробів.

Підготувати робоче місце і товар до продажу. Ознайомитись з умовами і термінами зберігання хліба і хлібобулочних виробів.

Прийняти участь в прийманні хліба, оформити документально.

Обслуговувати, консультувати покупців.

 

Придбання навичок продажу напоїв

Вивчити Правила продажу безалкогольними напоями, Правила продажу тютюновими виробами. Згрупувати асортимент згідно товарознавчої класифікації. Розшифрувати маркування споживчої тари.. Ознайомитись з умовами і термінами… Взяти участь в прийманні товарів.

Облік і звітність в магазині (відділі).

Ознайомитись зі звітністю матеріально-відповідальної особи, з сутністю і порядком проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.

Взяти участь у підготовці і проведенні інвентаризації.

 

Оволодіння навичками роботи на контрольнокасовій машині.

Підгототувати касову машину до роботи: перевірити технічний стан машини, заправити чекові стрічки, контрольні стрічки, перевірити фарбовочну… Відпрацювати навички роботи на контрольно-касовій машині в різних режимах: - в режимі обслуговування,

Обов’язки студентів на практиці

2. Вивчити правила технічної експлуатації устаткування, техніки безпеки, охорони праці та інші вимоги на підприємстві. 3. Ознайомитись з правилами внутрішнього трудового розпорядку що діють на… 4. Брати активну участь в практичній діяльності підприємства. Нести відповідальність за виконану роботу.

Форми і методи контролю

Керівники виробничої практики від коледжу та бази практики мають здійснювати поточний контроль відповідно графіку за ходом проходження практики,… За порушення правил внутрішнього розпорядку та трудової дисципліни на базі… Керівники навчальної практики від ТК ЗНУ та бази навчальної практики повинні здійснювати поточний контроль за ходом її…

Вимоги до щоденника

Перед початком навчальної практики студенти під керівництвом викладачів оформлюють щоденник - звіт згідно тематичного плану за зразком наданим у таблиці 3.1.


Таблиця 3.1.

Форма – зразок оформлення щоденника-звіту

    В щоденнику відображається короткий зміст виконаного завдання та зробленої роботи за день, прикладається наочність…

Підведення підсумків практики

За виконання завдань студенти отримують поточні оцінки і обов’язково за

· Оформлення документів (касових, товарних накладних, звітів); · Відмірювання, складання тканин; · Складання, пакування швейних, трикотажних виробів;

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 1

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів роздрібного торговельного підприємства. Методичні вказівки по… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відобразити у щоденнику… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 2

Мета завдання: вивчення і оцінка реклами товарів в магазині, сформувати вміння і навички роботи продавця щодо розміщення і викладки товарів в… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відобразити у щоденнику… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Ознайомтесь з видами реклами в магазині.2.…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 3

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця щодо особливостей застосування торгово – технологічного обладнання магазину, вивчити… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відобразити у щоденнику… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Ознайомтесь з особливостями застосування…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 4

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця щодо експлуатації ваг настільних, електронних та товарних, вивчення правил важення на… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відобразити у щоденнику… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 5

На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. … 2. Виробити вміння щодо оформлення касової документації: контрольного журналу, акту на повернення коштів покупцям,…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 6

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця взуття. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Засвоїти особливості продажу всіх видів…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 7

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця взуття. … На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 8

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця взуття. … На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 9

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця взуття. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 10

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця швейних товарів та головних уборів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Засвоїти особливості продажу всіх швейних,…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 12

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця швейних товарів та головних уборів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 13

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця швейних товарів,… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 14

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця товарів господарського призначення. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві…  

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 15

Мета завдання: сформувати знання в області прав споживачів при купівлі товарів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати вивчений… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 16

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця товарів господарського призначення. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 17

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця товарів господарського призначення. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 18

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця галантерейних товарів . Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 19

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця галантерейних товарів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Зустріти покупця, виявити попит.2. Надати…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 20

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця галантерейних товарів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Засвоїти прийоми роботи продавця щодо…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 21

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Засвоїти особливості продажу молока та…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 22

Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 23

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 24

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 25

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 26

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. 1. Ознайомитися з порядком приймання ковбасних…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 27

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 28

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 29

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 30

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 31

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 32

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів. Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 33

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 34

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам. Засвоїти прийоми роботи продавця щодо…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 35

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного… На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві… Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 36

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи продавця щодо організації… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця у відповідності…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 37

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи на контрольно-касовій… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця у відповідності…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 38, 39

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи на контрольно-касовій… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця у відповідності…

КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 40

  Мета завдання: сформувати вміння і навички роботи на контрольно-касовій… На основі вивчення рекомендованого матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця у відповідності…

Питання до кваліфікаційного екзамену

 

 

Питання

До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

1. Назвати і охарактеризувати асортимент галантерейних товарів різних груп, що представлені в торговому залі підприємства практики. 2. Вказати прийоми роботи продавця щодо підготовки до продажу галантерейних… 3. Надати характеристику асортименту металевої галантереї, представленої в торговому залі підприємства.

Ситуації

До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

1. Продемонструвати прийоми роботи продавця галантерейних товарів при обслуговуванні покупців. Запропонувати перелік супутніх товарів для реалізації… 2. 15 травня до керівника магазину звернувся покупець Жуков С.П. з вимогою… 3. 15 травня 20__ р. покупець Суровцева С.Г. придбала в магазині у відділі “Галантерея” сумку вартістю 250 грн. Сумка…

Питання

До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

  1. Охарактеризувати асортимент хліба і хлібобулочних виробів, що представлений… 2. Назвати правила розміщення хліба і хлібобулочних виробів в торговельному залі магазину. Вказати умови і терміни…

Ситуації

До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

1. Вирішити ситуацію: При прийманні хліба від місцевого хлібкомбінату в магазині виявлено, що окремі вироби мають неправильну розпливчасту форму.… 2. Вирішити ситуацію: До керівника магазину звернувся обурений покупець і… 3. Вирішити ситуацію: В магазин надійшли молочні продукти без сертифіката якості. Якими повинні бути дії працівників…

Норми /критерії/ оцінки знань студентів

До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

    ОЦІНКА “5” відмінно – виставляється, якщо студент змістовно, достатньо повно відповідає на запитання, дає правильні…

Додаток

Упаковка взуття у споживчу і транспортну тару

Мал. 1  

Додаток

Розміри взуття

Визначення розміру взуття

Потім обчисліть повноту за формулою: П = 0,25 О - 0,15 Д - До де П - шукана…  

Таблиця визначення розмірів жіночого та чоловічого взуття

Жіноча
Штіхмасовая система 37,5 38,5 41,5 42,5
Метрична система (см.) 22,5 23,5 24,5 25,5 26,5 27,5 28,5
Чоловіча
Штіхмасовая система 38,5 41,5 42,5 47,5
Метрична система (см.) 25,5 26,5 27,5 28,5 29,5 30,5 31,5

Таблиця визначення розмірів дитячого та підліткового взуття

Дитяче взуття
Штіхмасовая система    
Метрична система (см.) 11,5 12,5 13,5 14,5 15,5 16,5 17,5 18,5    
Дитяче та підліткове взуття
Штіхмасовая система    
Метрична система (см.) 19,5 20,5 21,5 22,5 23,5 24,5 25,5    

Додаток

Знаки та символи на одязі щодо догляду за ними

 

Додаток

Способи складання швейних виробів

а) Виріб складається лицьовою стороною назовні. Полички вироби накладаються одна на одну, рукави розправляються і укладаються на полички вздовж… Комір зберігає форму моделі, в пальто зимових жіночих і для дівчаток комір… б) Виріб складається лицьовою стороною всередину, рукави розправляються і укладаються уздовж вироби, комір…

Костюми спортивні, лижні.

Складені штани, шаровари або спідниця укладаються на куртку або блузу поверх рукавів або під рукава. Куртка або блуза перегинається впоперек по… Куртки та блузи-одинаки складаються так само, як і костюмні, закриваючи низом… Толстовки, сукні, халати, сарафани, блузи, піжами, сорочки, комбінації, кофтинки і т. п.

Додаток

Pиc. 1. Складання чоловічого пальто

Рис. 2. Складання жіночого пальто

Додаток

Рис. 3. Складання дитячого пальто

Рис. 4. Складання плащів і накидок прогумованих


Додаток

Рис. 5. Складання костюмів чоловічих та для хлопчиків


Додаток

Рис. 6. Складання костюмів жіночих і для дівчаток


Додаток

Рис 7. Складання дитячого костюма з короткими штанами

Рис. 8. Складання дитячого костюма «Матроска»


Додаток

Рис. 9. Складання костюма «Матроска» для дівчаток

Рис. 10. Складання дитячого костюма з брюками гольф


Додаток

Рис. 11. Складання толстовок

Рис. 12. Складання жіночого плаття


Додаток

Рис. 13. Складання дитячої сукні

Рис. 14. Складання сукні-костюма


Додаток

Рис. 15. Складання сарафана

Рис. 16. Складання блузки


Додаток

Рис. 17. Складання піжами

Рис. 18. Складання чоловічої сорочки


Додаток

Рис. 19. Складання жіночої сорочки

Рис. 20. Складання кофточки


Додаток

В'яжемо галстук

Додаток

  …

Додаток

  …

Додаток

  …

Додаток

Хрестовий вузол. Може називатися ще «Квадратний», «Італійський» або «Christensen» («Крістенсен»). Зав'язати нескладно. Краватка: з «пухкого» матеріалу кашеміру або з шерсті. Комірець сорочки: високий (4-4,5 см).

 


Додаток

Краватка: з м'якої тканини, легкий, без наповнювача, але не дуже короткий Комірець сорочки: ідеально поєднується з довгими комірцями. …

Додаток

  …

Додаток

 

Список літературних джерел

Законодавчі акти та нормативно-правові документи:

1. Конституція України від 28.06.96 №254к/96-ВР. К.: Махаон, 2003.

2. Про захист прав споживачів. Закон України від 12.05.91 №1023- ХІІ (зі змінами і доповненнями).

Постанови Кабінету Міністрів України:

1. Порядок провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування населення. Постанова КМУ від 15.06.2006 р. №833

2. Про впорядкування роботи продовольчих і речових ринків. Від 29.04.96. №465.

3. Про обмеження монополізму та недопущення недобросовісної конкуренції у підприємницькій діяльності: Закон України від 18 лютого 1992 р. № 2132 // Відомості Верховної ради України. – 1992. – №21. ст.296.

4. Про затвердження Рекомендацій щодо організації роботи фірмового магазину №12, 18.01.2001, Наказ, Рекомендації, Міністерство економіки України

5. Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185

6. Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України
від 24 липня 2002 року N 218

7. Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями Постанова КМУ від 30 липня 1996 р. N 854

8. Інструкція про Книгу відгуків та пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування (Наказ Міністерства зовнішньоекономічних зв`язків і торгівлі України від 24.06.96р. № 349).

9. Порядок проведення контрольної перевірки правильності розрахунків із споживачами за надання послуг і реалізовані товари. Від 02.04.94 № 215.

10.Перелік сезонних товарів, гарантійні терміни за якими враховуються з початку відповідного сезону від 19.03.1994 р. № 172

 

Накази Міністерства зовнішньоекономічних зв’язків і торгівлі України:

1. Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами від 11.07.03 р. № 185.

2. Про затвердження Правил торгівлі на ринках від 12.03. 96 р. №157.

3. Про затвердження Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами від 19.04.07 р. № 104.

4. Про затвердження Інструкцій про книгу відгуків і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування від 24.06.96 № 349.

5. Про затвердження Правил продажу товарів на замовлення та позаторговельними або офісними приміщеннями від 19.04.07 №103.

6. Про затвердження Рекомендацій щодо організації продажу товарів за зразками від 20.07.2000 №152.

7. Про затвердження Рекомендацій щодо організації продажу товарів методом самообслуговування від 20.07.2000 №153.

 

Основні підручники і навчальні посібники:

1. Апопій В. В., Міщук І.П., Ребицький В.М. та ін. Організація торгівлі: Підручник; 2-ге вид.,.. перероб та доп./ за редакцією В.В. Апопія. – Київ: Центр навчальної літератури, 2005. – 616 с.

2. Виноградська А.М. Технологія комерційного підприємництва. Навч. посібник – К.: Центр Навчальної Літератури, 2006.

3. Войнаш Л.Г. та ін. Товарознавство непродовольчих товарів. Частина І /За загальною редакцією Л.Г. Войнаш/ Підручник. – К.: НМЦ “Укоопосвіта, 2004.

4. Горфункель И.И. Товароведение мясных, рыбных, молочных и жировых товаров. 2003.

5. Задорожний І.М., Гаврилишен В.В. Товарознавство продовольчих товарів. Зерноборошняні товари. Підручник. – Львів, 2004.

6. Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг. // За ред. Проф. Апопія В.В., проф.Гончарука Я.А. Підручник. К.: НМЦ “Укр освіта”, 2002.

7. Сирохман І.І. Товарознавство продовольчих товарів, К.: Лібра. 2003.

8. Слепнева А.С. Товароведение продовольственных товаров М.: Экономика. 2003.

9. Технологія й обладнання підприємств торгівлі: Підручник В.М. Ребицький , Л.М. Антонюк, П.Ю. Балабан та ін. – К.: Либідь, 2006.

10. Саркісян Л. Г., Казакова О.Б. Технологія торговельних процесів : Навч. посібник .- К.: Центр учбової літератури, 2007 – 296 с.

11. Коновал В.П. Універсальний довідник взуттєвика: Навчальний посібник. – Київ: Лібра, 2005.

12. Справочник товароведа (непродовольственные товары) в 3-х томах.

 

Додаткові підручники і навчальні посібники:

 

1. Виноргадська А.М., Шканова О.М. Мерчандайзинг: механізм створення системи // Ділова панорама. – 2003. – №2. – с.20-23.

2. Дашков Л.П., Бризгалін А.В. Комерційний договір. – К.: А.Л.Д., 2006.

3. Дашков Л.П., Памбухчиянц В.К. Комерція и технологія торгівлі. 2-е изд.- Москва: Информационно-внедренческий центр “Маркетинг”, 2003.

4. Митрога М.К., Сирохман Г.М. Практичні заняття з організації і технології торгівлі. Ужгород, 2008.

5. Понкратов Ф.Г., Серьогіна Т.К. Комерційна справа. – Навч. посібник для вузів. Вид. 2-е, виправ. Рівне.: "Вертекc", 2007 – 352 с.

6. Памбухчиянц О.В. Технология розничной торговли Учебник для нач. проф. образования. Перераб. и доп.М.: «Маркетинг», 2004.

7. Технологія й обладнання підприємств торгівлі: Підручник В.М. Ребіцький , Л.М. Антонюк, П.Ю. Балабан та ін. – К.: Либідь, 2006.:.

8. Барановский В.А. Продавец: учебное пособие для учащихся колледжей и средних профессионально-технических училищ. – Ростов-на-Дону: изд-во «Феникс» 2003- 416с.

9. Смолин І.В., Лешук Н.М. Стратегія розвитку торговельного підприємства в ринкових умовах: Навч. посіб.-К.: Київ держ. торг.-економ. університет, 2009. – 73с.

 


Картки консультації до завдань з навчальної практики

КАРТКА – КОНСУЛЬТАЦІЯ

ДО ЗАВДАННЯ № 1

- Косметика і парфумерія - Товари особистої гігієни - Товари для дому

Технологія підготовки товарів до продажу

До подання товарів у торговельний (демонстраційний) зал працівники магазину проводять підготовку товарів до продажу (розпакування, перевірка цілісності індивідуальної упаковки, пломб підприємства-виробника, наявності маркувальних даних і якості, чищення, прасування, перевірка наявності інструкцій з експлуатації, технічних паспортів, гарантійних талонів, комплектність виробів, перевірка роботи в дії тощо).

 

 


КАРТКА – КОНСУЛЬТАЦІЯ

ДО ЗАВДАННЯ № 1

(вказати вулицю і № будинку) Режим роботи: пн - нд: _______________________без перерви та вихідних. Супермаркет «Сільпо» має лінійно - функціональну організаційну структуру управляння. Керує супермаркетом управляюча –…

Технологія підготовки товарів до продажу

Поверхні ковбасних виробів і копченостей протирають рушником, кінці оболонки зрізають, видаляють обв'язки, обвітрені зрізи зачищають. М'ясні хліби,…  

КАРТКА – КОНСУЛЬТАЦІЯ

ДО ЗАВДАННЯ № 2

Активно у супермаркеті «Сільпо» використовується реклама: на радіо, на телебаченні, у пресі. У пожвавлених місцях встановлено інформаційні щити.… У магазині "Сільпо" використовуються такі елементи обслуговування:… Також застосовуються наступні види реклами:

Види викладки товару і порядок їх застосування

На полицях супермаркету проводиться викладка товару блоками, за категоріями, торговим маркам, розмірами упаковки і т.д. На стелажах у супермаркеті викладка товару повинна бути від підлоги до рівня… Найбільш ходові товари повинні стояти на рівні очей покупців, найдешевші - на нижніх полицях. Так відбувається, тому…

Технологія роздрібного продажу товарів

2) виявлення попиту покупців - продавець зобов'язаний, не чекаючи запитання покупця, у ввічливій формі запитати, які товари він бажає придбати.… 3) консультація і показ товарів - консультуючи покупця, продавець повинен… 4) технічні операції з відпуску товару - відбір потрібного товару, відважування, нарізка і т. д. Виконання таких…

КАРТКА – КОНСУЛЬТАЦІЯ

ДО ЗАВДАННЯ № 2

Рекламні можливості:Реклама в торговому залі Розміщення в торговому залі: • антена безпеки • пакети пакувальні • постери • плакат А4 в утримувачі… Також застосовуються наступні види реклами: Reklamni mozhlyvosti: Reklama v torhovomu zali Rozmishchennya v torhovomu zali: • antena bezpeky • pakety • postery…

Види викладки товару і порядок їх застосування

Розміщаючи на рівні очей і рівні рук найбільш цікавий для нас товар, ми маємо можливість отримати максимальний результат. Цим полицям в магазині… Продукція повинна бути викладена так, щоб пошук потрібного товару був… На стелажах не можна мати пусті не заповненні місця. При наявності вільної площі переставляти інші види продукції.

– Конец работы –

Используемые теги: методичні, рекомендації0.049

Если Вам нужно дополнительный материал на эту тему, или Вы не нашли то, что искали, рекомендуем воспользоваться поиском по нашей базе работ: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Что будем делать с полученным материалом:

Если этот материал оказался полезным для Вас, Вы можете сохранить его на свою страничку в социальных сетях:

Еще рефераты, курсовые, дипломные работы на эту тему:

Методичні рекомендації до лабораторних занять З фізіології людини
Запорізький національний університет... Міністерства освіти і науки України... К Л Власенко О М Дьомiн К М Параєва...

Методичні рекомендації для виконання курсових робіт на основі індивідуального плану бакалавра
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... Навчально науковий інститут економіки та управління Обліково фінансовий факультет...

САМОСТІЙНА РОБОТА, ІНДИВІДУАЛЬНІ НАУКОВО-ДОСЛІДНІ ЗАВДАННЯ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО НИХ З навчальної дисципліни АДВОКАТУРА УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ... ЛУГАНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... ВНУТРІШНІХ СПРАВ ІМЕНІ Е О ДІДОРЕНКА...

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З КУРСУ ОСНОВНИЙ КУРС Змістовий модуль 1. Біологія – наука про живі організми ІМЕНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО
МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... ІМЕНІ В О СУХОМЛИНСЬКОГО... КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З КУРСУ...

Методичні рекомендації до організації самостійної роботи з курсу ФІЛОСОФІЯ
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ... Кафедра філософії та політології...

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ з дисципліни: «Системи управління якістю»
ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ... Кафедра переробки стандартизації і сертифікації сировини... Реєстр...

Методичні рекомендації Щодо написання курсової роботи з фінансового обліку II
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ... Житомирський національний агроекологічний... КАФЕДРА БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ...

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ з навчальної дисципліни “Історія економіки та економічної думки”
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ... ЗАТВЕРДЖУЮ Проректор з навчальної та методичної роботи...

ТЕХНОЛОГІЯ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ. Методичні рекомендації до виконання курсової роботи
УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ...

ПРОГРАМА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ
КОЛЕДЖ ПЕРЕРОБНОЇ ТА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ... ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА...

0.03
Хотите получать на электронную почту самые свежие новости?
Education Insider Sample
Подпишитесь на Нашу рассылку
Наша политика приватности обеспечивает 100% безопасность и анонимность Ваших E-Mail
Реклама
Соответствующий теме материал
  • Похожее
  • По категориям
  • По работам