КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 21

Завдання План виконання
Оволодіння навичками роботи продавця продовольчих товарів Придбання навичок продажу молочних товарів   Вивчити правила роздрібної торгівлі молоком та молочної продукції. Ознайомитись з асортиментом молочної продукції, споживчими властивостями, виробниками. Взяти участь у прийманні молочних товарів, документально оформити приймання товарів 1. Вивчити правила продажу молока та молочної продукції 2. Ознайомитись з асортиментом молочної продукції. Результати оформити у вигляді таблиці згідно класифікації по групах. 1. Вивчити споживчі властивості молочних продуктів. 3. Ознайомитись з виробниками молочних продуктів. 2. Ознайомитись з порядком приймання молочних товарів в магазині.  

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 5. «Молоко, молокопродукти, майонез, морозиво, харчові жири, сири, яйця курячі харчові» пп.. 5.12, 5.16.- 5.25. Витяг правил і навчальний матеріал надається в картці – консультації до завдання № 21

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Засвоїти особливості продажу молока та молочних продуктів.2. Вивчити ознаки групування молока та молочних продуктів при розміщенні їх в торговому залі.

3. Виробити навички щодо розміщення та викладки молока та молочних продуктів в торговому залі магазину. Оформити зразки цінників на товари що розміщені в торговому залі.

4. Вивчити асортимент молока та молочних продуктів у відділі за всіма класифікаційними ознаками, виробників і постачальників молока та молочних продуктів. Результати внести в асортиментну таблицю.

5. Вивчити споживчі властивості молочних продуктів.

6. Взяти участь в прийманні молочних товарів. Визначити ситуації, які виникають під час приймання товарів і шляхи їх вирішення.

Контрольні питання

1. Які особливості підготовки молочних товарів до продажу ?

2. Назвіть правила розміщення молочних товарів торговельному залі.

3. Охарактеризуйте асортимент молока, вершків і кисло-молочних продуктів в магазині.

4. Назвіть посади, які здійснюють приймання товарів в магазині.

5. Назвіть документи, за якими здійснюють приймання молочних продуктів. Яку продукцію відсортовують під час приймання?

6. З якими порушеннями маркування споживчої тари не приймають молочні продукти до магазину ?

7. Назвіть виробників та постачальників молочних продуктів в магазині .