КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 23

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу гастрономічних товарів   Вивчити правила продажу товарів молочної гастрономії. Ознайомитись з асортиментом сирів, харчових жирів, їх споживчими властивостями, товаровиробниками. Взяти участь у прийманні товарів 1. Вивчити правила продажу сирів твердих, м`яких, розсільних, перероблених, масла коров`ячого, харчових жирів. Зробити висновок відносно дотримання правил продажу молочної гастрономії у відділі. 2. Вивчити асортимент сирів (твердих, м`яких, розсільних, перероблених), масла коров`ячого і харчових жирів у відділі. Результат оформити у вигляді таблиці згідно класифікації по групах. 3. Вивчити споживчі властивості сирів і харчових жирів, масла коров`ячого. Ознайомитись з виробниками сирів, коров`ячого масла, харчових жирів. Результати внести в асортиментну таблицю. 4. Ознайомитись з порядком приймання товарів молочної гастрономії в магазині.  

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 5. «Молоко, молокопродукти, майонез, морозиво, харчові жири, сири, яйця курячі харчові» пп.. 5.13 – 5.21. Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 23.

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Засвоїти особливості продажу товарів молочної гастрономії.

2. Вивчити ознаки групування товарів молочної гастрономії при розміщенні їх в торговому залі.

3. Виробити навички щодо розміщення та викладки товарів молочної гастрономії в торговому залі магазину. Оформити зразки цінників на товари що розміщені в торговому залі.

4. Вивчити ассортимент і споживчі властивості сирів (твердих, м`яких, розсільних, перероблених), масла коров`ячого і харчових жирів у відділі. Результат оформити у вигляді таблиці згідно класифікації по групах

5. Вивчити виробників і постачальників товарів молочної гастрономії . Результати внести в асортиментну таблицю.

6. Взяти участь в прийманні товарів молочної гастрономії.

Контрольні питання1. Назвіть правила розміщення молочних товарів торговельному залі.

2. Охарактеризуйте асортимент молока, вершків і кисло-молочних продуктів в магазині.

3. Назвіть посади, які здійснюють приймання товарів в магазині.

4. Назвіть документи, за якими здійснюють приймання молочних продуктів. Яку продукцію відсортовують під час приймання?

5. З якими порушеннями маркування споживчої тари не приймають молочні продукти до магазину ?

6. Назвіть виробників та постачальників молочних продуктів в магазині .