КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 24

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу гастрономічних товарів   Підготувати до продажу сири, коров`яче масло, харчові жири. Оформити цінники. Підготувати робоче місце продавця, ваговимірювальне обладнання. Надати консультацію покупцям, обслуговувати покупців. 1. Вивчити порядок підготовки до продажу сирів, коров`ячого масла, харчових жирів, які надійшли в магазин у розфасованому і нерозфасованому виляді. 2. Підготувати робоче місце продавця (санітарний стан, інвентар, інструментарій, пакувальний матеріал, перевірка наявності цінників). 3. Підготувати до роботи ваговимірювальне обладнання. 4. Обслуговувати покупців з наданням консультації про споживчі властивості товару.

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 5. «Молоко, молокопродукти, майонез, морозиво, харчові жири, сири, яйця курячі харчові». Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 24

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Виробити навички підготовки товарів молочної гастрономії до продажу. Прийняти участь у вирішенні ситуацій, які виникають під час підготовки товарів до продажу і яким чином їх треба вирішити.

2. Підготувати і оформити зразки цінників на товари.

3. Самостійно підготувати робоче місце продавця молочних гастрономічних товарів: підготувати товар до продажу, розмістити і викласти його на робочому місці, підготувати і розмістити інвентар та пакувальний матеріал, забезпечити робоче місце засобами інформації.

4. Відпрацювати прийоми роботи продавця щодо надання консультацій і обслуговування покупців.

Контрольні питання
  1. Які особливості підготовки товарів молочної гастрономії до продажу ?
2. Назвіть правила розміщення молочних товарів торговельному залі.
  1. Назвіть порядок продажу товарів молочної гастрономії і обслуговування покупців.