КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 25

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу гастрономічних товарів     Вивчити правила продажу товарів м`ясної та рибної гастрономії Ознайомитись з асортиментом товарів м`ясної і рибної гастрономії та їх споживчими властивостями, з виробниками. 1. Ознайомитись з правилами продажу м`ясних і рибних гастрономічних товарів.. 2. Ознайомитись з асортиментом ковбас, шинкових виробів, напівфабрикатів і кулінарних м`ясних виробів; риби солоної, в`яленої, сушеної, копченої, баликових виробів, ікри, рибних напівфабрикатів і кулінарних рибних виробів; м`ясних і рибних консервів. Результати оформити у вигляді таблиці згідно класифікації. 3. Ознайомитись з виробниками товарів м`ясної і рибної гастрономії. Результати внести в асортиментну таблицю. 4. Вивчити споживчі властивості товарів.

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 4. «М'ясо і м'ясопродукти» та Розділ 6. «Риба і риботовари». Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 25

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Засвоїти прийоми роботи продавця щодо продажу товарів м`ясної та рибної гастрономії. Зробити висновок відносно дотримання правил продажу товарів м`ясної та рибної гастрономії.

2. Вивчити ознаки групування товарів м`ясної та рибної гастрономії при розміщенні їх в торговому залі.

3. Виробити навички щодо розміщення та викладки товарів м`ясної та рибної гастрономії в торговому залі магазину. Оформити зразки цінників на товари що розміщені в торговому залі.

4. Вивчити асортимент товарів м`ясної та рибної гастрономії у відділі за всіма класифікаційними ознаками.

5. Вивчити виробників і постачальників товарів м`ясної та рибної гастрономії. Результати внести в асортиментну таблицю. Вивчити споживчі властивості даної групи товарів.

Контрольні питання

 

1. Назвіть правила розміщення товарів м`ясної та рибної гастрономії в торговельному залі.

2. Охарактеризуйте асортимент ковбас, шинкових виробів, напівфабрикатів і кулінарних м`ясних виробів в магазині.

3. Охарактеризуйте асортимент риби солоної, в`яленої, сушеної, копченої, баликових виробів, ікри, рибних напівфабрикатів і кулінарних рибних виробів.

4. Охарактеризуйте асортимент м`ясних і рибних консервів.

5. Назвіть виробників та постачальників м`ясної гастрономії в магазині.

6. Назвіть виробників та постачальників рибної гастрономії в магазині.