КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 26

Завдання План виконання
  Придбання навичок продажу гастрономічних товарів   Взяти участь в прийманні ковбасних і шинкових виробів Підготувати робоче місце продавця. Підготувати товари до продажу Обслуговувати покупців і надавати консультації 1. Ознайомитися з порядком приймання ковбасних і шинкових виробів. 2. Підготувати робоче місце продавця (санітарний стан, інвентар, інструментарій, пакувальний матеріал, перевірка наявності цінників). 3. Підготувати до роботи ваговимірювальне обладнання. 4. Вивчити особливості підготовки гастрономічних товарів до продажу. 5. Обслуговувати покупців з наданням консультації про споживчі властивості товару.

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 4. «М'ясо і м'ясопродукти». Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 26

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Ознайомитися з порядком приймання ковбасних і шинкових виробів. Звернути увагу на назву, реквізити документів, наявність і зміст сертифікату якості, хто приймає товар, які відмітки роблять в документах, послідовність приймання.

2. Взяти участь в прийманні товарів і оформленні відповідних документів

3. Засвоїти прийоми роботи продавця щодо підготовки до продажу гастрономічних товарів Вивчити ознаки групування молока та молочних продуктів при розміщенні їх в торговому залі. Оформити зразки цінників на товари що розміщені в торговому залі.

4. Самостійно підготувати робоче місце продавця ковбасних і шинкових виробів: підготувати товар до продажу, розмістити і викласти його на робочому місці, підготувати і розмістити інвентар та пакувальний матеріал, забезпечити робоче місце засобами інформації.

5. Відпрацювати прийоми роботи продавця щодо надання консультацій і обслуговування покупців.

Контрольні питання

1. Які особливості підготовки ковбасних і шинкових виробів до продажу ?

2. Назвіть правила викладки та розміщення ковбасних і шинкових виробів торговельному залі і оформлення зразків цінників на товари що розміщені в торговому залі.

3. Назвіть порядок продажу ковбасних і шинкових виробів і обслуговування покупців.