КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 30

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу бакалійно-кондитерських товарів   Підготувати робоче місце продавця кондитерських товарів. Надати консультацію покупцям, обслуговувати покупців. Вивчити умови і терміни зберігання кондитерських товарів 1. Вивчити порядок підготовки до продажу кондитерських товарів які надійшли в магазин у розфасованому і нерозфасованому виляді. 2. Підготувати робоче місце продавця (санітарний стан, інвентар, інструментарій, пакувальний матеріал, перевірка наявності цінників).Підготувати до роботи ваговимірювальне обладнання. 3. Обслуговувати покупців з наданням консультації про споживчі властивості товару. 4. Вивчити умови і терміни зберігання кондитерських товарів  

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 2 «Кондитерські вироби і мед». Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 30

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Відпрацювати прийоми роботи продавця кондитерських товарів. Підготувати і оформити зразки цінників на товари.

2. Виробити навички підготовки кондитерських товарів до продажу.

3. Самостійно підготувати робоче місце продавця кондитерських товарів: підготувати товар до продажу, розмістити і викласти його на робочому місці, підготувати і розмістити інвентар та пакувальний матеріал, забезпечити робоче місце засобами інформації.

4. Відпрацювати прийоми роботи продавця щодо надання консультацій і обслуговування покупців. Обґрунтувати види додаткових послуг в магазині під час продажу кондитерських товрів.

5. Вивчити умови і терміни зберігання кондитерських товарів


Контрольні питання

1. Які особливості підготовки кондитерських товарів до продажу ?

2. Назвіть правила розміщення кондитерських товарів торговельному залі.

3. Назвіть порядок продажу кондитерських товарів і обслуговування покупців.

4. Назвіть правила зберігання кондитерських товарів в магазині