КАРТКА – ЗАВДАННЯ № 32

Завдання План виконання
Придбання навичок продажу хліба і хлібобулочних виробів   Підготувати робоче місце продавця хліба і хлібобулочних виробів. Ознайомитись з умовами і термінами зберігання хліба і хлібобулочних виробів Прийняти участь в прийманні хліба і хлібобулочних виробів. Обслуговувати покупців з наданням консультації     1. Підготувати робоче місце продавця (санітарний стан, інвентар, інструментарій, пакувальний матеріал, перевірка наявності цінників). Підготувати до роботи торгове обладнання та інвентар. 2. Вивчити умови і терміни зберігання хліба і хлібобулочних виробів 3. Взяти участь в прийманні хліба і хлібобулочних виробів 4. Обслуговувати покупців з наданням консультації про споживчі властивості товару.    

 

Мета завдання:сформувати вміння і навички роботи продавця продовольчих товарів.

Методичні вказівки по виконанню завдання. Для виконання даного завдання необхідно вивчити Правила продажу продовольчих товарів затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 липня 2003 року N 185 Розділ 1 «Хліб і хлібобулочні вироби». Витяг правил надається в картці – консультації до завдання № 32

На основі вивчення нормативного матеріалу слід відпрацювати на підприємстві прийоми роботи продавця вказаної групи товарів і відобразити у щоденнику практичний матеріал у відповідності зі змістом завдання.

Порядок виконання завдання. Робота виконується самостійно по етапам.

1. Відпрацювати прийоми роботи продавця хліба і хлібобулочних виробів. Підготувати і оформити зразки цінників на товари. Виробити навички підготовки хліба і хлібобулочних виробів до продажу.

2. Самостійно підготувати робоче місце продавця хліба і хлібобулочних виробів: підготувати товар до продажу, розмістити і викласти його на робочому місці, підготувати і розмістити інвентар та пакувальний матеріал, забезпечити робоче місце засобами інформації.

3. Вивчити умови і терміни зберігання хліба і хлібобулочних виробів

4. Взяти участь в прийманні хліба і хлібобулочних виробів.

5. Зустріти покупця, виявити попит.

6. Надати покупцю допомогу у виборі товару.

7. Підрахувати вартість покупки і зробити розрахунок

Контрольні питання

1. Які особливості підготовки хліба і хлібобулочних виробів до продажу ?

2. Назвіть правила розміщення хліба і хлібобулочних виробів торговельному залі.

3. Назвіть правила зберігання хліба і хлібобулочних виробів в магазині

4. Назвіть посади, які здійснюють приймання товарів в магазині.

5. Назвіть документи, за якими здійснюють приймання кондитерських продуктів. Яку продукцію відсортовують під час приймання?

6. Назвіть порядок продажу кондитерських товарів і обслуговування покупців