Придбання навичок продажу швацьких товарів та головних уборів

Вивчити Правила роздрібної торгівлі швейними, трикотажними, хутряними товарами і головними уборами, асортимент товарів в секції. Ознайомитись з постачальниками й виробниками товарів.

Самостійно підготувати робоче місце: підготувати до продажу, розмістити і викласти товар, підготувати і розмістити інвентар і пакувальні матеріали, забезпечити робоче місце засобами інформації.

Ознайомитись з реквізитами маркувальних ярликів швейних виробів.

Вивчити розмірні антропологічні таблиці.

Освоїти методику визначення розміру, зросту, повноти швацьких виробів. Навчитись визначати розмір чоловічих сорочок і головних уборів.

Відпрацювати порядок продажу і обслуговування покупців: самостійно пропонувати товар, надавати допомогу при примірці, консультувати покупців про призначення, засобах догляду і зберігання товарів, підраховувати вартість покупки і перевіряти правильність чекових реквізитів, пакувати товар, пропонувати супутні товари.

Оволодіти навичками відмірювання, відрізу та складки різноманітних тканин; підрахунку вартості покупки; упакування швейних і трикотажних виробів; пакування збірної покупки, святкового подарунку та ін.

Оволодіти навичками зав`язування чоловічих краваток.