До кваліфікаційного екзамену на присвоєння кваліфікації

«Продавець продовольчих товарів ІІІ категорії»

 

1. Охарактеризувати асортимент хліба і хлібобулочних виробів, що представлений в торговому залі підприємства практики. Назвати виробників та постачальників хліба і хлібобулочних виробів в магазині .

2. Назвати правила розміщення хліба і хлібобулочних виробів в торговельному залі магазину. Вказати умови і терміни продажу хліба і хлібобулочних виробів.

3. Надати характеристику бубличних і сухарних виробів і охарактеризувати їх асортимент, представлений в торговому залі магазину.

4. Вказати особливості підготовки хліба і хлібобулочних виробів до продажу. Назвати види інформації про товар, які використовуються у віділі хлібобулочних виробів.

5. Охарактеризувати асортимент молока, вершків і кисло-молочних продуктів в магазині за всіма класифікаційними ознаками. Вказати виробників та постачальників молока та молочних продуктів.

6. Назвати правила розміщення молочних товарів в торговельному залі підприємства практики.

7. Проаналізувати дотримання правил підготовки і продажу молока і кисломолочних продуктів в магазині.

8. Охарактеризувати особливості маркування молочних товарів. Розшифрувати маркування молочних консервів і молочних продуктів.

9. Охарактеризувати ассортимент і споживчі властивості сирів (твердих, м`яких, розсільних, перероблених), у відділі молочної гастрономії магазину практики. Вказати виробників і постачальників даних товарів.

10. Назвати особливості підготовки сирів твердих, м`яких, розсільних, перероблених до продажу та правила розміщення і продажу даних товарів в торговельному залі.

11. Охарактеризувати ассортимент і споживчі властивості масла коров`ячого і харчових жирів у відділі молочної гастрономії підприємства практики. Вказати виробників і постачальників даних товарів.

12. Визначити правила і порядок приймання товарів молочної гастрономії в магазині практики.

13. Охарактеризувати асортимент ковбас, шинкових виробів, напівфабрикатів і кулінарних м`ясних виробів в магазині практики. Назвати виробників і постачальників товарів м`ясної гастрономії.

14. Назвати особливості підготовки ковбасних і шинкових виробів до продажу, правила викладки та розміщення даних виробів в торговельному залі і оформлення зразків цінників на товари що розміщені в торговому залі.

15. Охарактеризувати асортимент риби солоної, в`яленої, сушеної, копченої, баликових виробів, ікри, рибних напівфабрикатів і кулінарних рибних виробів на підприємстві практики. Назвати виробників та постачальників рибної гастрономії в магазині.

16. Проаналізувати порядок підготовки до продажу і розміщення рибних гастрономічних товарів, що реалізуються в магазині. Підготувати і оформити зразки цінників на товари.

17. Охарактеризувати асортимент круп’яних, макаронних виробів та борошна в магазині. Назвати виробників та постачальників бакалійних товарів в магазині. Скласти перелік супутніх товарів при продажу крупів, макаронних виробів, борошна, цукру та кухонної солі.

18. Проаналізувати особливості підготовки бакалійних товарів до продажу. Назвати правила розміщення бакалійних товарів в торговельному залі та порядок їх продажу і обслуговування покупців.

19. Охарактеризувати асортимент смакових товарів в магазині. Назвати виробників та постачальників даних товарів в магазині .

20. Охарактеризувати асортимент кондитерських виробів в магазині. Назвати виробників та постачальників кондитерських товарів в магазині .

21. Назвати правила розміщення кондитерських виробів в торговельному залі. Охарактеризувати порядок продажу кондитерських товарів і обслуговування покупців.

22. Надати характеристику видів борошняних кондитерських виробів, що знаходяться в продажу і назвати їх споживчі властивості.

23. Назвати правила зберігання кондитерських товарів в магазині.

24. Охарактеризувати асортимент безалкогольних і слабоалкогольних напоїв в магазині. Назвати виробників та постачальників напоїв даної групи в магазині.

25. Назвати правила розміщення безалкогольних та слабоалкогольних напоїв в торговельному залі.

26. Охарактеризувати асортимент алкогольних напоїв і тютюнових виробів в магазині.

27. Назвати умови і терміни зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів в магазині

28. Охарактеризувати порядок приймання алкогольних напоїв і тютюнових виробів в магазині. Визначити особливості маркування споживчої тари алкогольних напоїв.

29. Назвати порядок продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів і обслуговування покупців. Оформити зразки цінників на товари що розміщені в торговому залі.