Способи складання швейних виробів

Пальто, напівпальто, бушлати, а також куртки і жакети на ваті.

а) Виріб складається лицьовою стороною назовні. Полички вироби накладаються одна на одну, рукави розправляються і укладаються на полички вздовж вироби, вниз вироби перегинається поперек на рівні низу рукавів і укладається на полички під рукава.

Комір зберігає форму моделі, в пальто зимових жіночих і для дівчаток комір розправляється і накладається на полички, хутро перекладається папером. При наявності у виробі складок на спинці або поличках їх розправляють і укладають відповідно до моделі (рис. 1 і 2).

б) Виріб складається лицьовою стороною всередину, рукави розправляються і укладаються уздовж вироби, комір розправляється (рис. 3).

Плащі й накидки прогумовані. Виріб складається по довжині Іола з полою, особою всередину, у два згину, рукави розправляються і укладаються уздовж вироби, капюшон розправляється і укладається на спинку (рис. 4). Низ виробу перегинається поперек на рівні низу рукавів.

Костюми чоловічі і для хлопчиків. Полички піджака накладаються одна на одну, рукави розправляються і укладаються на полички вздовж виробу.
Штани складаються по заутюженним згибам передніх і задніх половинок і перегинаються впоперек по середині довжини. Штани укладаються всередину піджака вздовж спинки поясом до коміра піджака. Жилет перегинається по середині спинки підкладкою назовні, полички жилета по бічних і плечовим швах перегинається на лицьову сторону і укладаються на спинку. Складений жилет вкладається всередину піджака і кладеться на брюки.

Брюки-одинаки складаються так само, як і костюмні; короткі штани не перегинається (рис. 5).

Костюми жіночі і для дівчаток. Полички жакета накладаються одна на одну, рукави розправляються і укладаються на полички вздовж вироби. Спідниця складається в пайовому напрямі по лінії середини переду, передом всередину і перегинається впоперек по середині довжини. Спідниця вкладається всередину жакета вздовж спинки поясом до коміра. Спідниці-одинаки складаються так само, як і костюмні (мал. 6).