Костюми спортивні, лижні.

Костюми дитячі: з брюками гольф, «флотський», «матроска». Куртки чи блузи складаються наступним чином: полички (або перед) застібаються, бічні сторони накладаються на спинку, рукава розправляються і укладаються уздовж виробу, а в блузі «Матроска»-поперек виробу.

Складені штани, шаровари або спідниця укладаються на куртку або блузу поверх рукавів або під рукава. Куртка або блуза перегинається впоперек по середині довжини, закриваючи низом штани, шаровари або спідницю. Шаровари при складанні перегинається по середньому шву (шву сидіння) передніми половинками всередину, потім складаються впоперек по середині довжини. Спідниця в костюмі «Матроска» для дівчаток складається в поздовжньому напрямку по лінії середини переду передом всередину, в середину спідниці вкладаються бретелі.

Куртки та блузи-одинаки складаються так само, як і костюмні, закриваючи низом рукави і комір (рис. 7-10).

Толстовки, сукні, халати, сарафани, блузи, піжами, сорочки, комбінації, кофтинки і т. п.

Вироби спецодягу: пальто, куртки, блузи, халати. Виріб повинен бути застебнутий, капюшон (за наявності його) розправлений і покладений на спинку. Бічні сторони від плечових швів до низу перегинаються і тому на спинку, рукава розправляються й укладаються: довге - уздовж виробу, короткі - упоперек. Виріб (крім жакетів, блуз) перегинається в бік спинки впоперек по середині довжини; комбінації і сорочки жіночі і для дівчаток перегинаються в два згину: на відстані Уз довжини і потім по середині, що залишилася довжини.

У сукні-костюмі спідниця складається таким чином. Бічні сторони спідниці від верху до низу перегинається на третину ширини з кожної сторони в сторону переду і накладаються одна на іншу. Спідниця вкладається верхньою частиною всередину жакета; нижня частина спідниці перегинається по лінії низу жакета і укладається на спинку. У сарафані жакет вкладається в середину складеного сарафана.

Штани піжами складаються по заутюженним згибам передніх і задніх половинок, потім перегинається упоперек в два згину: на відстані 1 / 3 довжини від низу штанів і по середині, що залишилася довжини. Штани вкладаються в середину складеної куртки (мал. 11-20).

Простирадла, підковдри, наволочки тюфячні Вироби для дорослих
складаються в 5 згинів; 2 вздовж і впоперек 3, дитячі в 4 згину: 2 вздовж і впоперек 2.

Наволочки верхні і нижні. Вироби складаються в 3 згину: 2 вздовж і впоперек 1. Верхні наволочки складаються в застебнутому вигляді.