А) Методика проведення заняття

Заняття починається з перевірки вихідного рівня знань. Далі розглядаються теоретичні питання даної теми, в обговоренні яких беруть участь всі студенти під керівництвом викладача.

Після перевірки вихідного рівня знань, обговорення теоретичних питань, засвоєння системи контрольно-навчальних завдань студенти виконують самостійну навчально- дослідницьку роботу і оформлюють протокол практичної частини заняття.

В кінці заняття проводиться перевірка кінцевого рівня знань та аналіз результатів роботи студентів з виставленням відповідної оцінки і балів.

 

Розподіл балів, які виставляють студентам:

При засвоєнні кожної теми з модуля I за навчальну діяльність студента оцінки виставляються за 4-ри бальною (традиційною) шкалою, а потім конвертуються у бали таким чином:

 

Оцінка Бали
“5”(відмінно) 15 балів
“4” (добре) 10 балів
“3”(задовільно) 5 балів
“2” (незадовільно) 0 балів

Примітка: Мінімальна кількість балів, яку може набрати студент при вивченні всіх тем з модуля №1 є критерієм допуску до модульного підсумкового контролю, вираховується шляхом множення мінімальної кількості балів (5), що відповідають оцінці “3”, на кількість тем у модулі №1 (8) і становить 40 балів.Допуск до модульного підсумкового контролю отримають студенти, яки набрали не менше 40 балів.

б) Організаційна структура заняття (технологічна карта)

  № пп   Основні етапи заняття   Час в хвилинах   Матеріали методичного забезпечення
I Підготовчий етап  
1. Організаційна частина Перевірка вихідного рівня знань Тести та питання вихідного рівня
2. Обговорення теоретичних питань   Таблиці,підручники посібники
II Основний етап  
3. Виконання самостійної навчально-дослідницької роботи Оформлення протоколу Таблиці,світлові мікроскопи,необхідне обладнання та об’єкти для виготовлення тимчасових мікропрепаратів Методичні рекомендації
III Заключний етап    
4. Контроль виконання індивідуальних програмованих завдань. Збірник ситуаційних задач
5. Аналіз індивідуальної роботи підведення підсумків заняття. Домашнє завдання